Polise uydu takibi

Haber Giriş : 16 Mart 2006 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da geliştirilen bir sistemle ekip araçlarının nerede olduğu, ne kadar benzin harcadığı kontağını kapatıp kapatmadığı uydu aracılığıyla birim merkezelerine anında gönderilebiliyor.

Adana'da bir yazılım danışmanlık firması tarafından geliştirilen sistemle polis ekip araçlarının, nerede olduğu, ne kadar benzin harcadığı, kontağını kapatıp kapatmadığı gibi bilgiler uydu aracılığıyla birim merkezlerine gönderilebilecek. Uygulamanın devreye girmesi için İçişleri Bakanlığı'ndan onay bekleniyor.

Adana İş Geliştirme Merkezi'nde hizmet veren bir yazılım danışmanlık şirketinin ortağı olan Deniz Özden, Adana Emniyet Müdürlüğü'ne araçlarda kullanılması önerisiyle kablosuz ağdan yararlanılan araç takip sistemi projesini sunduklarını belirtti.

HER ŞEY ARŞİVLENİYOR

Özden, sistemin Telekom hatları üzerinden değil, özel olarak hazırlanmış kablosuz ağ üzerinden çalıştığını belirtti. Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı araçlarda deneme çalışmaları yaptıklarını anlatan Özden, şunları kaydetti:

?Ekip aracına yerleştirilen cihazla, online olarak aracın hızı, nerde olduğu gözlenebiliyor. Bilgisayar sistemiyle otomatik olarak kablosuz ağ ortamına bilgiler aktarılıyor ve merkezdeki yetkili bunları takip edebildiği gibi arşivleme imkânına da sahip. Bir asayiş uygulamasında kimlik sorgulaması yapmak isteyen polis, online sistemden yararlanabilir. Ayrıca, araçtaki kamerayla alınan görüntüler anında merkeze ulaşacak. Bir şehri tamamen kablosuz ağa dönüştürüyoruz. Bunun prototipini hazırladık. Özel bir frekanstan kablosuz ağ sistemi sağlıyoruz. Bu sayede araçtan araca veri transferi de mümkün kılınıyor. Farklı noktalardaki ekiplerin aynı olayla ilgili bilgileri görüntülü olarak bile paylaşabilir.

bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber