CHP'nin yeni hedefi Bakan Çelik

Haber Giriş : 16 Mart 2006 10:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan hakkında verdiği üçüncü gensorunun da reddedilmesinin ardından rotayı Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e çevirdi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan hakkında verdiği üçüncü gensorunun da reddedilmesinin ardından rotayı Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e çeviren CHP, Bakan Çelik hakkında gensoru hazırlığı başlatma kararı aldı.
CHP yönetimi, bu kez rotasını Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e çevirdi. Çelik hakkında bir gensoru hazırlığına giren CHP'nin, bakanlıktaki kadrolaşma, mahkeme kararlarını uygulamama, okul ihaleleri ve Danıştay'a kararına takılan Açık Lise Düzenlemesi gibi konuları içeren gensoru hazırlığının önümüzdeki günlerde tamamlanması bekleniyor.

GENSORUNUN SİNYALİNİ BAYKAL VERDİ

CHP'nin Hüseyin Çelik hakkında bir gensoru hazırlığında olduğunun sinyallerini Genel Başkan Deniz Baykal her hafta yapılan grup toplantılarında Milli Eğitim Bakanlığı'ndaki uygulamaları eleştirerek vermişti. Milli eğitimin Atatürk cumhuriyetinin, Türkiye'nin, laik, demokratik cumhuriyetin, Türkiye sevgisinin, insan sevgisinin, her türlü ayırımcılığı dışlamanın, ulusal bütünlük sevgisinin eğitimi olması gerektiğine işaret eden Baykal, şu sözleriyle Çelik hakkında verilecek gensorunun da sinyallerini vermişti:

"Bununla çatışan bir eğitim, Türkiye'yi bir birine düşüren bir eğitim, Atatürk cumhuriyeti konusunda tereddüt yaratan bir eğitim, ona rakip bir eğitim doğru bir eğitim mi? Buraya girdiğiniz zaman sonuç hüsran değerli arkadaşlarım. Buraya girdiğiniz zaman sonuç İran, buraya girdiğiniz zaman sonuç Irak, buraya girdiğiniz zaman sonuç Lübnan, Ortadoğu, Taliban... Türkiye bunları aştı. Şimdi, bu konuda bir sıkıntı var mı, yok mu? Yaşanan kadrolaşma iddialarının, hukukçuların elinizi çekiniz, yargıya müdahale etmeyiniz diyen adalet kurumlarının değerli başkanlarının o itirazlarının altında yatan nedir? YÖK kavgasının altında yatan nedir? Milli Eğitim Bakanlığı'nın, bütün milli eğitim teşkilatını kendi kadrolaşma anlayışı altına alma çabalarının altında yatan nedir? Ders kitaplarında Latife Hanımın resminin değiştirilmesinin altında yatan nedir, ne verilmek isteniyor, ne anlatılmak isteniyor; bunu görmüyor muyuz?"

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber