Kazayla vurduğu çobanı, sırtında taşıdı ama yaşatamadı

İZMİR'in Bayraklı İlçesi Gümüşpala Semti yakınındaki dağlık arazide arkadaşlarıyla gece piknik yapan Özhan Ö.'nün, sabah yürüyüşe çıktığı sırada çalılıklar arkasında çıkardığı sesi duyunca domuz sanarak ateş ettiği çoban Hasan Benkaya'yı vurup ölümüne neden olduğu olayın ayrıntıları ortaya çıktı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 14 Ekim 2013 17:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kazayla vurduğu çobanı, sırtında taşıdı ama yaşatamadı

Özhan Ö.'nün, "Ah vuruldum" diye çığlık atıp yere yığılan Benkaya'yı yaşatmak için 1 kilometre boyunca sırtında taşıdığı ama kurtaramadığı öğrenildi.

Olay dün saat 07.30 sıralarında, Gümüşpala Doğançay Gölet yolu üzerindeki dağlık arazide meydana geldi. İnşaat işleriyle uğraşan 10 arkadaş, gece piknik yapmak için bölgeye gitti. Burada gece boyunca eğlenen, yemek yiyen 10 kişi, daha sonra uykuya daldı. Sabah erkenden kalkan, yırtıcı hayvanların olabileceğini düşünerek otomobildeki av tüfeğini alan evli ve 2 çocuk babası Özhan Ö. çevrede dolaşmaya başladı. Bir süre sonra çalıların arkasından ses gelmesi üzerine panikleyen Özhan Ö., iki kez ateş etti. Çalıların arasından "Ah vuruldum" sesini duyunca yaptığının farkına varan Özhan Ö., hemen kanlar içinde kalan çoban 60 yaşındaki Hasan Benkaya'ya ilk müdahaleyi yapmaya çalıştı. Ardından da Benkaya'yı yaklaşık 1 kilometre boyunca zaman zaman sırtında taşıyıp zaman zaman da yürüterek arkadaşlarının bulunduğu bölgeye götürdü. Yardım istediği arkadaşlarının çağırdığı polis ve sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde, Benkaya'nın hayatını kaybettiği belirlendi. Olayın ardından Özhan Ö. ile 9 arkadaşı gözaltına alındı. Diğer 9 şüpheli ifadeleri alındıktan sonra savcının talimatıyla serbest bırakılırken, adliyeye sevk edilen Özhan Ö. ise çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber