Pamukkale'ye turist akını

DENİZLİ'nin UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi'ne alınan beyaz cenneti Pamukkale'ye turist akını yaşanıyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 14 Ekim 2013 18:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Pamukkale'ye turist akını

Pamukkale'yi ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısı geçen yıla göre yüzde 6 artarken, Örenyeri'ndeki antik havuza giren turist sayısı da yüzde 10 arttı. Denizli Valiliği, Kurban Bayramı nedeniyle bayramın 3'üncü günü, Pamukkale'ye girişleri ücretsiz yaptı. Otellerdeki doluluk oranı da yüzde 90'a ulaştı.

Pamukkale'ye ziyaretçi sayısı her geçen yıl artıyor. Beyaz cennet Pamukkale'yi bu yılın ilk dokuz ayında ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısı 1 milyon 478 bine ulaştı. Ziyaretçi sayısında geçen yıla göre yüzde 6 artış oldu. Örenyeri'nde bulunan antik havuza giren yerli ve yabancı turist sayısında ise yüzde 10'luk bir artış sağlandı. Antik havuza bu yılın ilk 9 ayında 332 bin turist girerek termal suyun keyfini çıkardı.

MARKA OLDU

Denizli Valisi Abdulkadir Demir, Pamukkale'nin hem Denizli, hem de kent turizmi için bir marka olduğunu, bu nedenle Pamukkale ve antik Hieropolis kentindeki çalışmalara önem verdiklerini belirtti. Pamukkale'nin yapılan çalışmalarla daha ulaşılabilir hale geldiğini kaydeden Demir, "Pamukkale bildiğiniz gibi son yıllarda yapılan çalışmalarla ziyaretçiler için ulaşılabilir hale geldi. Yol çalışmaları, ören yerindeki çalışmalarla tarihinde olmadığı kadar beyazlığı yakaladı. Pamukkale'yi yılda ortalama 1 milyon 700 bin turist ziyaret ediyor" dedi.

BAYRAMIN 3'ÜNCÜ GÜNÜ ÜCRETSİZ

Pamukkale yolunun üst standartlarla yapımının sürdüğünü dile getiren Demir, Hierapolis antik kentindeki kazı ve restorasyon çalışmalarına önemli oranda kaynak aktardıklarını belirtti. Pamukkale'yi Denizli halkının da gezmesi için zaman zaman bedelsiz kapıları açtıklarını hatırlatan Demir, "Türkiye ve dünyanın değeri Pamukkale'yi Denizli halkının da ziyaret etmesi için İl Genel Meclisi ve Valilik olarak aldığımız kararlarla dönem dönem Denizlili misafirlerimizin ziyaretine bedelsiz açıyoruz. Son yıllarda Denizli halkının ziyareti anlamında kapı girişleri nedeniyle dönem dönem zorluklar çekiyor. Bu bayramın 3'üncü günü Pamukkale'yi ücretsiz olarak Denizlilerin ziyaretine açıyoruz" diye konuştu. Bu arada Kurban Bayramı nedeniyle Karahayıt'ta otellerde yüzde 90 doluluk oranına ulaşıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber