2 saatte 4 öğretmenin çantası çalındı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Mart 2006 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'da 2 saat içinde ayrı okullardan 4 öğretmenin çantası çalındı. Aile görünümünde okullara giden Roman hırsızlık şebekesinin, öğretmenleri oyalayarak 10-12 yaşlarındaki çocuklarına çantaları çaldırttığı ortaya çıktı.

Emniyet Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Yıldırım İlçesi Erikli Mahallesi'ndeki Şehit Piyade Er Rahim Keskin İlköğretim Okulu'na giden 3 kişilik hırsızlık şebekesi, küçük çocuklarını öğretmen Nezihe Dinler'in yanına gönderdi. 11 yaşındaki kız çocuğu, ders anlatan Nezihe Dinler'i, "Öğretmenim sizi Serpil öğretmen çağırıyor" diyerek oyaladı. 31 yaşındaki Dinler sınıftan dışarı çıktığında içinde 60 YTL, cep telefonu ve kartları bulunan çantası küçük çocuk tarafından çalındı. Çocukla birlikte gelen Yağmur A. (23) ve Özgür K. (27) arabayla kaçtı.

Yavuzselim Mahallesi Haşimişcan İlköğretim Okulu'nda da 4-A sınıfı öğretmeni Çiğdem Turan, teneffüs sırasında öğretmenler odasında bulunduğu esnada, içinde 20 YTL para, cep telefonu, anahtar ve kartları bulunan çantası aynı kişiler tarafından çalındı. Küçük kız, sınıftaki öğrencilerin gözü önünde çantayı çalarak kayıplara karıştı. Bu iki olaya karıştığı öne sürülen 16 E 6720 plakalı son model lüks otomobildeki Yağmur A. ve Özgür K. Kızyakup Mahallesi'nde polis ekiplerince gözaltına alındı. Çantalar ve hırsızlığı gerçekleştirdiği iddia edilen küçük çocuk bulunamadı.

Öte yandan, Yıldırım İlçesi Millet Mahallesi'ndeki Kazım Karabekir İlköğretim Okulu'ndan 33 yaşındaki 4-B sınıfı öğretmeni Nurcan Aktay'ın içinde 220 YTL ve cep telefonu bulunan çantası ders molası verildiğinde 12-13 yaşlarındaki bir çocuk tarafından çalındı. Başaran Mahallesi'ndeki Başaran İlköğretim Okulu'nda da öğretmen Serpil Güneş'nin içinde 95 YTL ve cep telefonu bulunan çantası kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çalındı.

Polis yetkilileri, benzer olaylara karşı okul yöneticileri ve öğretmenleri uyararak, dışarıdan gelen veli görünümlü Roman vatandaşlara ve çocuklara karşı duyarlı olunmasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber