Devlet, ödenmeyen trafik cezalarının peşine düşecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Mart 2006 20:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

300 TRİLYONU BULAN 5.5 MİLYON ADET CEZA TUTANAĞI, MUHATAPLARINA PTT ARACILIĞIYLA ULAŞTIRILACAK

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından tespit edilen trafik cezaları ve kaçak otoyol ve köprü kullanım bedelleri için tebligatlar başlatılacak.

Edinilen bilgiye göre, bugüne kadar Emniyet Genel Müdürlüğü ve Karayolları Genel Müdürlüğü'nde 5.5 milyon adet ceza tutanağı, posta masraflarından kaynaklanan ödenek yetersizliğinden dolayı tebliğ edilemiyor. Karşılığı toplam 300 trilyonu bulan 5.5 milyon tebliğatın muhataplarına ulaştırılması için 20 trilyon liralık posta ödeneğine ihtiyaç var.

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Karayolları Genel Müdürlüğü ile Gelirler İdaresi Genel Müdürlüğü arasında yapılan görüşme ile toplam 300 trilyon liralık ceza bedellerinin tahsilatı için PTT'ye 20 trilyon liralık posta ödeneği aktarılacak. PTT, en kısa süre içerisinde 5.5 milyon adet ceza tutanağını muhataplarına ulaştırarak Hazine'ye kaynak aktarımı sağlanacak. 300 trilyon liralık ceza alacağının yüzde 80'inin tahsil edilmesi ve 20 trilyon liralık PTT masraflarının çıkarılması durumunda Hazineye en az 150 trilyon liralık kaynak aktarımı sağlanmış olacak. Söz konusu çalışma için ilgili genel müdürlükler arasındaki anlaşmanın en yakın zamanda yapılması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber