Şüpheli ölümlere savcı dayanmıyor

ASELSAN'da beş ay içinde, üç mühendisin şüpheli ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmaya savcı dayanmıyor.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 17 Ekim 2013 08:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Şüpheli ölümlere savcı dayanmıyor

Soruşturmada üçüncü savcı da HSYK tarafından değiştirilirken, sona gelinen dosyada tekrar başa dönüldü. Milli tank ve F-16 savaş uçakları projelerinde çalışan mühendislerin ölümündeki sır perdesi halen aralanamadı.

Beş ay içinde ASELSAN'da görevli üç mühendisin intihar etmesiyle ilgili yürütülen soruşturma savcı değişiklikleri nedeniyle bir türlü tamamlanamadı. Sona gelinen dosyada savcı değişimiyle birlikte tekrar başa dönüldü. Milli tank ve F-16 savaş uçaklarıyla ilgili projeler üzerinde çalışırken şüpheli şekilde yaşamını yitiren ASELSAN mühendisi Hüseyin Başbilen'in ölümüyle ilgili soruşturma belirsizliğini koruyor. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından Başbilen'in şüpheli ölümünü soruşturan Cumhuriyet Savcısı Murat Demir'in tayin edilmesiyle birlikte soruşturmaya dördüncü savcı atandı.

Milli Tank Projesi üzerinde çalışan Hüseyin Başbilen, 7 Ağustos 2006'da Ankara'da aracının içinde bilekleri ve boğazı kesilmiş halde bulunmuştu. Olayla ilgili takipsizlik kararına ailenin itirazı üzerine yeniden açılan soruşturmada bir çok yeni gelişme yaşanmıştı.

SORUŞTURMAYI İNCELEYEN GİDİYOR

Öte yandan ASELSAN soruşturmasını da yürüten savcı Veli Dalgalı'nın Deniz Feneri e.V soruşturmasını yürütmesi için dosya Başsavcılık tarafından alınarak memur suçları savcısı Murat Demir'e verildi. Dosyayı baştan inceleyen savcı Demir, olay yerinde ikinci kez incelemelerde bulundu. ASELSAN dosyası için özel bir ekip kuran savcı Demir, dosyada sona yaklaştığı anda HSYK tarafından görev yeri değiştirilerek Sincan savcılığına atandı. Atanmasıyla birlikte elindeki dosyaları Başsavcıvekilliğine devreden Demir, Başsavcıvekili Şadan Sakınan'ın da memur suçlarından alınmasıyla dosya yeni memur suçları başsavcıvekili Zeki Yiğit'e devredildi. Başsavcıvekili Yiğit'in ise memur suçları soruşturma bürosundan bir savcıyı dosyaya bakmakla görevlendirdiği öğrenildi.

SIR PERDESİ HALA ARALANAMADI

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin teknoloji ve silah üssü ASELSAN'da görevli üç mühendisin ölümü üzerindeki sır perdesi hala kalkmadı. Başbilen'in ardından 17 Ocak 2007'de Halim Ünal kafasına isabet eden tek kurşunla öldü. Dokuz gün sonra da Evrim Yançeken oturduğu binanın 6'ncı katından düşerek can verdi. Üç mühendisin ölüm nedenleri kayıtlara intihar olarak geçti. Ölümlerle ilgili 4 yıl aradan sonra soruşturma başlatan Genelkurmay Askeri Savcılığı soruşturmayı adeta jet hızıyla takipsizlikle sonuçlandırmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber