Meteoroloji'den 23 il için yağış uyarısı - Haritalı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Ekim 2013 09:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Meteoroloji'den 23 il için yağış uyarısı - Haritalı

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bir bölümünde yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara'nın doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Balıkesir, Bursa, Bilecik) ve Batı Karadeniz bölümü ile Afyonkarahisar, Kütahya, Eskişehir, Çankırı, Ankara'nın kuzeybatı ilçeleri, Adana, Osmaniye ve Hatay'ın batı kıyı ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :İç bölgelerde 4 ila 8 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneybatı yönlerden, Marmara, Karadeniz ve Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat), Marmara'nın kuzeyi ve Karadeniz kıyılarında kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Marmara'nın doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Balıkesir, Bursa, Bilecik) ve Batı Karadeniz bölümü ile Afyonkarahisar, Kütahya, Eskişehir, Çankırı, Ankara'nın batı ilçeleri, Adana, Osmaniye ve Hatay'ın batı kıyı ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, yerel su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; genellikle güney ve güneybatı yönlerden, Marmara, Karadeniz ve Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat), Marmara'nın kuzeyi ve Karadeniz kıyılarında kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber