Eğil'de baraj gölü kıyısındaki işletmeler mühürlendi

Eğil ilçesindeki baraj gölü kıyısındaki işletmeler, ruhsatsız ve eksik belgeleri bulunduğu gerekçesiyle mühürlendi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Ekim 2013 11:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eğil'de baraj gölü kıyısındaki işletmeler mühürlendi

Belediye Başkanı Petek Elyuse Çapanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tesislerin yerlerinin yeşil alan olarak göründüğünü, ruhsatlarının bulunmadığını belirtti.

Bu konuda tesis işletmecilerin daha önce uyarıldığını kaydeden Çapanoğlu, şöyle dedi:

"Ruhsatlarının olduğunu iddia eden işletmecilerin belediyemize dilekçe ve gerekli evraklarla başvurmaları durumunda haksızlık var ise mutlaka düzeltilir. Biz bunları kendilerine de ilettik. Tekneler 2 ay önce mühürlendi. Hiçbirinin gerekli belgeleri yoktu. Belgeleri tamamlayıp belediyeye sunmalarını kendilerine bildirdik. Onlar da belgeleri tamamladılar bize sundular. Biz de durumu DİSKİ'ye bildirdik. Ancak DİSKİ, Bakanlar Kurulu kararınca baraj göletinin içme suyu olarak kullanılıyor olması nedeni ile başvurumuzu reddetti. Bu yüzden ruhsatları verilmedi. Ancak bu durumun düzeleceğini temenni ediyoruz."

Diyarbakır'dan sonra Eğil ilçesinin de aynı yerden içme suyunu karşılayacak olması nedeniyle bu konuda hassas davrandıklarını ifade eden Çapanoğlu, "Halka temiz su verebilmek için çalışıyoruz. Eğil ilçesinde de arıtma tesisi için çalışmalar başlattık" diye konuştu.

İşletmeci Ali Tarhan ise belediyeden 2008 yılında ruhsat aldığını ancak buna rağmen iş yerinin mühürlendiğini iddia ederek, "Benim tüm evraklarım tamam ancak lokantamı kapattılar. Tapum var. Her yıl 763 lira vergi ödüyorum. Dilekçe verdim bir netice alamadım. Belediyeye dava açtım" dedi.

Gezi teknesi işleticisi Metin Ok da yaklaşık 2 aydır teknelerini çalıştıramadıklarını, eksik evrakları tamamlayıp belediyeye verdiklerini ancak ruhsatlarının halen verilmediğini ileri sürdü.

Eğil Belediyesi'nce 9 adet Bungalov tipi ev, 4 restoran, ekmek fırını, ücretli otopark, 45 adet kameriye, bir ev ve meyve bahçesi ruhsatsız ve eksik belge nedeniyle mühürlendi. Yaklaşık 2 ay önce de 13 gezi teknesinin çalışması durdurulmuştu. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber