Bingöl depreminde hasar gören okullar yeniden yapılırken okullarda ders veren öğretmenler, Milli Eğitim Vakfı'nın vaadettiği yardımı hâlâ alamadı.

Haber Giriş : 01 Ocak 2004 08:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bingöl depreminde hasar gören okullar yeniden yapılırken okullarda ders veren öğretmenler, Milli Eğitim Vakfı'nın vaadettiği yardımı hâlâ alamadı.

Bingöl depreminden sonra, Çeltiksuyu Yatılı Bölge İlköğretim Okulu gibi hasar gören ya da yıkılan birçok okul yeniden yapıldı. Öğrenciler yeni okullarında eğitime başlarken, onlara ders verecek olan öğretmenlerin yıkılan gönülleri ise hâlâ tamir edilmedi. Depremin sembolü haline gelen Çeltiksuyu Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'nun da aralarında olduğu okullar ya yeniden yaptırıldı ya da onarıldı. Okullar yapılırken, hasar gören 10 bin konut arasında evi bulunan onlarca öğretmen ise herkes gibi evsiz kaldı. Depremden sonra çadıra yerleşen öğretmenler, yıllarca ayakta durması için çaba gösterdikleri Milli Eğitim Vakfı'nın kapısını çalarak zor günlerinde yanında olmasını istediler. Vakıf, başka bir kuruluştan yardım almadıklarını belgelendirmeleri halinde emekliler dahil tüm öğretmenlere 10'ar milyar lira yardım yapılacağı sözünü verdi, ancak bu söz yerine gelmedi.

6 ay çadırda yaşadı, şimdi kirada

Bu öğretmenlerden biri olan ve ailesinde kendisi de dahil olmak üzere 4 öğretmen, iki de öğretmen adayı bulunan Orhan Ekineker, yaşadıkları sorunlar nedeniyle işlerine konsantre olamadıklarını söyledi. Depremden sonra 6 ay çadırda kaldığını belirten Ekineker, Kasım ayında soğuğa daha fazla dayanamayarak kiralık ev tuttuğunu kaydetti. Ekineker, "Tüm umudumuz vakıftan gelecek olan maddi destek. Bingöl'de evleri hasar gören onlarca öğretmen bunu bekliyor" dedi. Milli Eğitim Vakfı Başkan Vekili Hüseyin Gül ise depremden sonra Milli Eğitim Vakfı olarak öğretmenleri yalnız bırakmadıklarını savundu. Gül, Bingöl'de yardım alma şartlarını sağladığı belirlenen toplam 60 öğretmene kısa zamanda paraların dağıtılacağını bildirdi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber