Subay, emniyet müdürü ve 20 polise 'rüşvet' gözaltısı

Haber Giriş : 21 Mart 2006 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rusya, Ukrayna ve Romanya'dan getirilen 380 ton kaçak mazotun İstanbul'da pazarlanmasına rüşvet karşılığı göz yumdukları iddia edilen 20 polis gözaltına alındı. Yüksek rütbeli bir subayla bir emniyet müdürü de gözaltına alınanlar arasında.

İSTANBUL'da 380 ton kaçak mazot ele geçirilen operasyonda, aralarında Deniz Şube Müdürlüğü'nde görevli bir emniyet amiri ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda görevli yüksek rütbeli bir subayın da bulunduğu 20'si polis 60 kişi gözaltına alındı.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uluslararası bir şebekenin Rusya, Ukrayna ve Romanya'dan getirdiği kaçak mazotu İstanbul'da pazarladığı bilgisini alınca şebeke elemanları yaklaşık iki ay teknik takibe alındı.

KOMUTAN DA VAR

Deniz Şube Müdürlüğü ve bazı ilçelerde görevli polislerin aldıkları rüşvet karşılığında kaçakçılığa göz yumdukları tespit edildi. Şebeke üyelerinin kaldıkları adreslerin belirlenmesinin ardından önceki sabah operasyon başlatıldı. Aralarında Deniz Şube Müdürlüğü'nde görevli bir emniyet amirinin de bulunduğu 20'si polis 60 kişi gözaltına alındı. Şebekenin kullandığı 25 kara tankeri ve çok sayıda tekneye el konuldu. 380 ton kaçak mazot ele geçirildi. Gözaltına alınan Avcılar, Bakırköy, Zeytinburnu, Eminönü, Beşiktaş, Sarıyer, Kadıköy, Beykoz, Fatih ilçe emniyet müdürlüklerine bağlı polisler ve kaçakçılar, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorguya alındı. Kaçakçılık olayına, rüşvet aldığı iddia edilen Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda görevli bir komutanın da adı karıştı.

OPERASYON SÜRÜYOR

Gözaltına alınanlar arasında bulunan İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nin öğrenci işleri bölümünde çalışan Ömer Beyaz da bulunuyor. Beyaz'ın kaçakçıların alacağı mazotu Kimya Mühendisliği Bölümü'nde tahlil ettirip bilgi verdiği öne sürüldü.

Kaçakçıların yurt dışından litresini 60-70 kuruşa aldıkları mazotu 1 ile 1.5 lira arasında akaryakıt istasyonları ve inşaat şantiyelerinde pazarladıkları belirlendi. Operasyonun devam ettiği ve gözaltı sayısının artabileceği ifade edildi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber