4 milyon 655 bin kişi meslek sahibi oldu

AB 2013 İlerleme Raporu'nda eğitim konusunda Türkiye'nin iyi not almasını sağlayan Hayat Boyu Öğrenme Programı Genel Müdürü Biçerli, bu sonucu beklediklerini söyledi: "10 yıl öncesine göre yetişkin eğitimine ilgi çok arttı. Sadece dikiş nakış öğretmiyoruz. 4.6 milyon kişi meslek öğrendi

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 23 Ekim 2013 11:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
4 milyon 655 bin kişi meslek sahibi oldu

Sultan UÇAR

Geçtiğimiz günlerde açıklanan AB İlerleme Raporu'nda Türkiye'nin eğitim karnesi iyi geldi. Bu yüksek notun alınmasını yetişkin eğitimi konusunda yapılan çalışmalar sağladı. Bu çalışmanın başındaki Hayat Boyu öğrenme ve Gençlik Programları Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Biçerli, Habertürk'e konuştu.

'KATILIMI ARTIRDIK'

Rapordaki övgüler için "Çok sevindik ama aslında bu sonucu bekliyorduk" diyen Biçerli, "Halk eğitimde 4 milyon 655 bin kişiye kurs sağlıyoruz. 10 yıl öncesine göre yetişkin eğitiminde Türkiye'de, mesleki yeterlilikler ve temel branşlara olan ilgi çok arttı. Halk eğitim merkezleri artık sadece dikiş nakış kursu verilen kurslar değil. Bilgisayar, yabancı dil ve mesleki eğitimin payı da çok arttı. Mesleki eğitimle ilgili kursların payı yüzde 40'lara ulaştı. Bu da AB'nin dikkatini çekti. Hedefimiz 10 milyon kişiye ulaşmak" ifadesini kullandı. Biçerli şöyle devam etti: "Hayat boyu öğrenme web portalı kurduk. Bu, AB- Türkiye eşfınansmanlı bir program çalışmasıdır. Türkiye'de 'hayat boyu öğrenme'ye katılımın düşük olmasının 2 temel sebebi vardı. Eğitim olanakları kısıtlıydı, programlara ulaşılabilirlik konusunda yani haberdar olmada sıkıntı yaşanıyordu. Açtığımız web portalıyla katılımın artmasını hedefledik. Başardık."

KURSUN TAMAMI ÜCRETSİZ

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, yaygın eğitim alanında 4.6 milyon kişiye 1999 ayrı programda kurs veriyor. Ücretsiz olan kursların süresi alanına göre 1 hafta ile 24 ay arasında değişiyor. Kurs sonunda katılımcılara MEB onaylı sertifika da veriliyor. En çok ilgi gören bazı mesleki ve teknik kurs programları ile bu kurslara katılımcı sayıları şöyle:

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber