'Cep'te gizli numara kaldırılabilir

Haber Giriş : 21 Mart 2006 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vekillerin gizli numaradan arayıp hakaret edenlerin engellenmesi için yaptığı baskıdan bunalan Telekomünikasyon Kurumu gizli numarayla aramayı toptan kaldırtabilir

Gizli numaralardan arayıp hakaret eden kişiler milletvekillerini çileden çıkardı. Milletvekilleri "gizli numara" ya da "özel numara" uygulamasının kaldırılması için Elektronik Haberleşme Kanunu'na ek yaptırmak için harekete geçtiler. Telekomünikasyon Kurumu istemeyenlere gizli numaralardan yapılan aramaların son bulması için çalışma yaptı. GSM şirketlerinin uygulama için 1.5 yıl istemesi üzerine milletvekilleri gizli numaraların tamamen kaldırılmasını istediler.

CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu'nun gündeme getirdiği gizli numara uygulamasının kaldırılmasına milletvekillerinden büyük destek geldi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'la görüşen milletvekilleri gizli numara uygulamasının kaldırılmasını istediler. Bunun üzerine Telekomünikasyon Kurumu gizli numaralardan yapılan rahatsızlığın önüne geçmek için bir çalışma başlattı.

GİZLİLİK KALDIRILMALI

Sorunu gündeme taşıyan CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, "Ben bu konuyu gündeme getirdiğimde, milletvekillerinin tamamı bana destek verdi. Bizden bir ay süre istediler ve süre doldu. Gelecek haftadan itibaren yeniden çalışmaya başlayacağım. Böyle insanları mağdur edecek bir sistemin kaldırılması gerekir" dedi. Meclis'te yaptığı konuşmanın ardından vatandaşlardan büyük bir destek gördüğünü bildiren Aslanoğlu, "Gece yarısında şaka olsun diye insanlar aranıyor, insanlar bu şekilde tehdit ediliyor. Bunun önüne geçilmesi gerekir. Kişi güvenliğini de sağlamak bizim görevimiz. İnsanlarımız şikayetçi olsalar da savcılığa gitmeye korkuyorlar" ifadesini kullandı.

AHLAKİ DEĞİL

Aslanoğlu'na, kaçak ve çalıntı cep telefonlarına karşı başlatılan mücadelenin fikir babası olan AK Parti Muğla Milletvekili Seyfi Terzibaşıoğlu'ndan destek geldi. Terzibaşıoğlu, telefon numaralarının gizli olmasının ahlaki olmadığını bildirdi. Terzibaşıoğlu, "Gizli numara uygulamasına ben de çok tepkili-yim. Bu konuda ne gerekiyorsa yapılmalıdır. Yasal bir düzenleme olursa ben desteklerim" dedi.

SEKTÖR DE DESTEKLİYOR

Gizli numaraların kaldırılmasına telekomünikasyon sektöründen de destek geldi. Mobil İletişim Sistemleri ve Araçları İşadamları Derneği (MOBİSAD) Başkanı Murat Dursun"Gizli numara uygulamasının kaldırılmasını biz de istiyoruz" dedi. Gizli numaraların kötü maksatlı kullanıldığına ve toplum üzerinde ciddi rahatsızlık yaratan bir boyuta ulaştığına dikkat çeken Dursun, "Gizli numara uygulamasının kalkması gerekir. Bunun için yapılacak bir yönetmelik değişikliği yeterlidir" dedi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber