Müze müdürüne beraat

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mart 2006 20:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk ve İslam Eserleri Müzesi eski Müdürü Nazan Ölçer, görev yaptığı dönemde 4 eserin kırıldığı 11 eserin ise kaybolduğu gerekçesiyle yargılandığı davadan beraat etti.

İstanbul 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya 3 aydan 1 yıla kadar hapsi istenen tutuksuz sanık Nazan Ölçer katılmazken, avukatları duruşmada hazır bulundu. Duruşmada, tanık olarak dinlenen müze çalışanı Mürvet Çiloğlu, "Nazan Hanım genelde yurtdışında bulunduğundan koleksiyoncuların takip işi ile vefat eden yardımcısı Cavit Avcı ilgilenirdi. Nazan Ölçer'in bu konu ile ilgili herhangi bir sorumluğu yoktur. Kaybolduğu iddia edilen tüm eserler Arkeoloji Müzesi'nde bulundu. Eserleri teslim almaları için oğullarına haber verdik" diye konuştu. Esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı, "Nazan Ölçer koleksiyonların denetim görevini 25 Aralık 1984 tarihli yazı ile müdür yardımcısı Cavit Avcı'ya verdiği dosya kapsamından anlaşılmaktadır. Denetleme yetkisi müdür yardımcısına aittir. Bu nedenle sanığın beraatına karar verilmesini talep ediyorum" dedi. Savcı ayrıca, Avcı'nın ölmüş olması nedeniyle hakkında suç duyurusunda bulunulmasına gerek olmadığını söyledi.

Duruşma sonunda kararını açıklayan hakim, koleksiyonların denetim görevinin Cavit Avcı tarafından yapıldığının ve tüm sorumluluğun kendisine ait olduğunun anlaşılmasından dolayı, sanık Nazan Ölçer'in üzerine atılı suçtan beraat etmesine hükmetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber