Belediye başkan yardımcısı il başkan yardımcısını dövdü

Haber Giriş : 22 Mart 2006 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Emine Erdoğan'ın akrabasıyım" diyerek usulsüz ruhsat istediği söylenen AK Partili yöneticinin dövülmesi partiye yansıdı

AK Parti, Gaziantep'teki bir "rüşvet ve dayak" iddiası ile çalkalanıyor. Emine Erdoğan'ın akrabası olduğu söylenen İl Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Hafif'in bir tanıdığının ruhsata aykırı binasına ruhsat almak için gittiği Şehit Kamil Belediyesi'nde, rüşvet vermediği Belediye Başkan Yardımcısı'ndan dayak yediği iddiası Genel Merkez tarafından araştırılıyor. Yolsuzluklar konusundaki hassasiyetini ve uyarılarını sık sık dile getiren Başbakan Erdoğan, olayın araştırılması ve varsa sorumluların cezalandırılması için parti yöneticilerine talimat verdi. AK Parti Gaziantep milletvekilleri ve tarafların iddialarına göre olay şöyle gelişti:

MAKAMDA KAVGA
"Emine Erdoğan'ın akrabası ve hemşerisi olduğu söylenen AK Parti Gaziantep İl Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Hafif, bir vatandaşın ruhsata aykırı yapılan binasına ruhsat almak için Şehit Kamil Belediyesi'ne gidiyor. İddiaya göre Hafif, Başkan Yardımcısı İbrahim Akalın'ın kendisinden bu iş karşılığında 100 bin dolar istemesine tepki gösteriyor ve iki AK Partili, makam odasında tartışmaya başlıyor. Tartışmaya Akalın'ın adamları da karışıyor ve Hafif'i dövüyor. Hafif, daha sonra Adli Tıp'tan rapor alarak, Akalın'ı parti yönetimine şikayet ediyor. Gaziantep'te olaylar büyüyünce tarafları sakinleştirmek ve sorunu çözmek üzere devreye giren Şehit Kamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, sorunu AK Parti genel merkezine taşıyor. Teşkilattan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Ergün ile yerel yönetimlerden sorumlu Bölge Koordinatörü Muzaffer Baştopçu, olayla ilgili inceleme yapılması talimatı veriyor ve konu Başbakan Erdoğan'a kadar ulaşıyor. Tarafların yatıştırılması için disiplin işlemi yapılacağı güvencesi veriliyor. Dayak yediği için iş göremez raporu alan İbrahim Akalın'dan konuyu yargıya intikal ettirmemesi isteniyor."

ABLAMIZ ÜZÜLMESİN
AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Hafif, SABAH'a yaptığı açıklamada olayı şöyle değerlendirdi: "Dayak olayı kesinlikle kişisel bir talepten kaynaklanmıyor. Bu vatandaş (İbrahim Akalın) milletten dolmuştu, sinirini, hıncını bizden çıkardı. Baskılara fazla gelemiyor galiba. O gün de biz bir vatandaşın problemi için gitmiştik. Kendi şahsımızla ilgili talebimiz yok." Hafif, Emine Erdoğan'ın akrabası olduğunu söylediği iddialarına da "Emine hanımın ne adını kullanırız, ne de zarar verecek bir davranışta bulunuruz. Ablamız, başımızın tacıdır" dedi. Şehit Kamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı ise "Siirtli olanların hepsi 'Başbakan'ın kayınbiraderiyim' diye geliyor" şeklinde yakındı.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber