Şebekede 23 polis var: Para dağıtımı rütbeye göre

Haber Giriş : 22 Mart 2006 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mali Şube'nin akaryakıt kaçakçılarına yönelik operasyonunda gözaltına alınan 66 kişinin 23'ü polis. Emniyet'teki zanlılar arasında bir amir ve başkomiser bulunuyor

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün akaryakıt kaçakçılarına yönelik 'Fırtına' adlı operasyonunda 66 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlıların arasında bir emniyet amiri ve bir başkomiser olmak üzere 23 de polis bulunuyor. Dün adliyeye sevk edilen polisler, akaryakıt kaçakçılığına rüşvet karşılığında göz yummak ve operasyonları haber vermekle suçlanıyor.

Üç ay çalıştılar
Mali Şube Müdürlüğü ekipleri akaryakıt kaçakçılarına yönelik üç aydır çalışma yapıyordu. İddiaya göre, şebekenin elebaşı olduğu öne sürülen Doğan Önel, Rusya, Ukrayna ve Romanya'dan kaçak mazot getiren tankerle bağlantı kuruyor, anlaşmayı sağladıktan sonra kaçak mazot, çeşitli noktalarda şebeke üyeleri aracılığıyla alıcılara teslim ediliyordu. Şebekenin bir başka grubu da, akaryakıt istasyonlarına kaçak mazot pazarlanması görevini üstleniyordu.
Polis operasyon sonucu 39 kişiyi gözaltına aldı. Şebeke tarafından kullanılan beş deniz tankeriyle birlikte 23 kara tankerine el konuldu. Şebeke üyeleriyle birlikte piyasa değeri 600 bin YTL'nin üzerinde olan 340 ton kaçak mazot ele geçirildi.

Operasyonu derinleştiren ekipler, İstanbul Deniz Şube Müdürlüğü'nün araştırma kısmında görevli bir emniyet amiri, bir başkomiser ile yedi polis, Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün araştırma bürosunda görevli yedi polis memuruyla aralarında bir trafik polisinin de bulunduğu çeşitli semtlerde görevli yedi polisi de gözaltına aldı. Gümrük Muhafaza Müdürlüğü'nde görevli üç memur ve bir üniversitede laborant olarak çalışan Ö.B. de şebekeyle bağlantıları olduğu iddiasıyla yakalandı. Ayrıca Boğazlar Komutanlığı'nda görevli bir astsubay hakkında da Fatih Cumhuriyet Savcılığı'nın soruşturma başlatılması için askeri savcılığa bilgi verildi.

Rütbeye göre para
Akaryakıt kaçakçılığı yapan şebekenin, polis memurlarına 300 ile bin YTL arasında, emniyet amiri ve başkomisere ise 2 ile 5 bin YTL arasında ödeme yaptığı, operasyonları önceden haber veren üç gümrük memurunun ise 500 ile 4 bin YTL arasında para aldığı iddia edildi. Mali Şube Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan 23'ü polis, 66 kişi Fatih Adliyesi'ne sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber