Öğretmene derste 8 Mart baskını

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mart 2006 10:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tunceli'nin Hozat ilçesinde matematik öğretmeni olarak görev yapan Mehmet Ali Aslan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğinin düzenleyicileri arasında olduğu için polis tarafından ders verdiği sırada sınıf basılarak alınıp ev aramasına götürüldü.

Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Tunceli'nin Hozat ilçesinde 7 kişilik tertip komitesi tarafından bir etkinlik düzenlendi. Hozat Belediyesi Düğün Salonu'nda müzik, şiir ve sinevizyon gösterisinin gerçekleştirildiği etkinlik herhangi bir olay yaşanmadan sona erdi.

5 GÜN SONRA DERSİ BÖLEREK ÖĞRETMEN ALINDI
Etkinliğin üzerinden 5 gün geçmesinin ardından emniyet kuvvetleri tertip komitesinde bulunan 7 kişiye yönelik ev araması emriyle harekete geçti. Kutlamalarda "terör propagandası yapmak", "suçu ve suçluyu övmek" fiillerinin işlendiği ihbarına dayalı olarak arama emrinin çıkartıldığı belirtilirken, tertip komitesinde yer alan matematik öğretmeni Eğitim-Sen Hozat Baştemsilcisi Mehmet Ali Aslan ilginç bir uygulamayla karşı karşıya kaldı.

Aslan, Hozat Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda matematik dersi vermekteyken polislerin sınıfa girerek dersi bölmesi uygulamasıyla karşılaştığı kaydedildi. Öğrencilerin gözü önünde gerçekleşen uygulama sırasında "ders bitiminin beklenmesi" yönündeki uyarıları da dikkate almayan polislerin, öğretmen Aslan'ı alarak ev aramasına götürdüğü bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber