Trabzon'da 'taşkın ve heyelan sempozyumu'

Trabzon'da ‘Taşkın ve Heyelan' konulu bir sempozyum düzenlendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ekim 2013 16:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Trabzon'da 'taşkın ve heyelan sempozyumu'

Karadeniz Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen ve geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden KTÜ Öğretim üyesi Doç. Dr. İhsan Kömürcü anısına gerçekleştirilen sempozyuma, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, KTÜ Rektörü Prof Dr. Süleyman Baykal, Trabzon İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Mustafa Yaylalı ile çok sayıda davetli katıldı.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi Başkanı Mustafa Yaylalı, sempozyumun amacı hakkında bilgiler verdi. Yaylalı "Ülkemizde bu alanda çalışan araştırmacıları ve uygulayıcıları inşaat mühendisleri odası çatısı altında bir araya getirerek bilgi ve deneyim birikimleriyle görüş iletişimini sağlamak, bu alanda karşılaşan sorunları tartışmak, çözüm önerileri geliştirerek bilime ve uygulamaya katkıda bulunmak adına yapılan taşkın ve heyelan sempozyumunda sizlerle bir araya geldik. Sempozyumda yapılacak sunumlarda taşkın ve heyelan sebepleri üzerinde durulacak, mevcut uygulamalara değinilerek can ve mal kayıplarının asgari düzeye indirilmesine yönelik çözüm önerileri sunulacaktır. Taşkınlara ve heyelanlara maruz ülkemizde modelleme konusunun oldukça önem kazandığı düşüncesiyle sempozyum amacı kapsamında farklı oturumlar gerçekleştirilecektir" dedi.

Sempozyumun topografik yapısı itibari ile heyelan ve taşkınların çokça yaşandığı Trabzon'a çok şey katacağını belirten Başkan Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise "Trabzonumuz, bölgemiz ve ülkemiz bu sempozyumda çok şey kazanacaktır. Zira biz topografyası engebeli olan bir bölgede yaşayan dolayısıyla belediyecilik hizmetleri de çok zor olan bir sahada uğraş vermekteyiz. Onun için bilimsel ve teknolojik vergilerin sayın hocalarımın ifade ettiği gibi önemli bir kriter alınarak belediyecilik hizmetlerini yürütmemiz gerektiğini biliyor ve yaşıyoruz. En son iki üç ay kadar önce Yomra'da yaşadığımız sel felaketin de olduğu gibi. Bu sel felaketinde maalesef iki vatandaşımız hayatlarını kaybettiler. Aslında tüm dünyada sizlerin öngördüğü bilimsel ve teknolojik tedbirler alındıktan sonra yine felaketler olabilir. Ama sizlerin öngördüğü bilimsel yollara yöneticiler olarak uyarak yaşacak acıları azaltabilirsek hukuken de vicdanen de rahat olabileceğiz" diye konuştu.

Başkan Gümrükçüoğlu'nun ardından kürsüye gelen Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta da Bakanlık olarak Türkiye'de heyelan ve taşkınlara yönelik aldıkları önlemler hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Sempozyum açılış konuşmalarının ardından oturumlar devam etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber