Rehberlik öğretmeni ilk yardımla kurtardı

Haber Giriş : 23 Mart 2006 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Levent'teki bir ilköğretim okulunda 14 yaşındaki C.B., kavga ettiği 17 yaşındaki sınıf arkadaşı F.C.'yi kalbinden bıçakladı. Rehberlik öğretmeni Pınar Altınışık, yarasına tampon yaptığı F.C.'yi kucağında hastaneye kaldırdı.

Ameliyatı gerçekleştiren kalp cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez, yoğun bakımdaki F.C. yaşarsa bunun rehberlik öğretmeninin ilk yardımı sayesinde olacağını söyledi.

Lütfi Banat İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi C.B. iddiaya göre prematüre doğduğu için yaşadığı sağlık sorunları yüzünden okula bir yıl geç başlayan ve bir yıl da kaybeden sınıf arkadaşı F.C.'ye "Sen tembelin birisin. Yaşın kaç olmuş hálá 8'inci sınıftasın" dedi. Aşağılandığını düşünen F.C., sınıf arkadaşına tokat attı. Okulda disiplinsiz hareketleri ile dikkat çektiği belirtilen C.B., üzerinde taşıdığı kelebek bıçağı F.C.'nin kalbine sapladı. Kanlar içinde kalan F.C.'nin yardımına rehberlik öğretmeni Pınar Altınışık koştu. Altınışık, F.C.'nin kalbine tampon yaptı ve kucaklayarak Levent'teki bir polikliniğe kaldırdı. F.C., sevk edildiği Memorial Hastanesi'nde Prof. Dr. Bingür Sönmez tarafından ameliyat edildi. Prof. Sönmez, üç gün yoğun bakımda uyutulacak olan F.C.'nin beyninde hasar oluşmamışsa iyileşeceğini belirtti. Yakalanan C.B., Çocuk Büro Amirliği'ne teslim edildi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber