Bilecik Belediyesi'nden engellilere destek

Bilecik Belediyesi tarafından toplanan yaklaşık 200 kilogram mavi kapak, Görme Engelliler Derneği'ne (GÖRSEM) teslim edildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ekim 2013 20:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bilecik Belediyesi'nden engellilere destek

Belediye Başkanı Selim Yağcı adına teslim töreninde konuşan Başkan Yardımcısı Kadri Şentürk, yaptığı açıklamada, engelli vatandaşlara katkı olması için mavi kapak topladıklarını kaydetti. Şentürk, kampanya kapsamında 2013 yılı başında merkezdeki okullarda ve mavi kapak toplanabilecek kurumlara mavi kapak toplamaları için kutular teslim ettiklerini anlatarak, "Öğrencilerimiz buralardaki kutulara mavi kapakları topladılar. Öte yandan kimi vatandaşlarımız da kendi gayretleriyle topladıkları kapakları bizlere getirerek, teslim etti. Elimizde yaklaşık 200 kilogram mavi kapak bulunuyor. Bunu da bizler yine sosyal sorumluluk projesi kapsamında Görsel Engelliler Derneği'ne teslim ediyoruz" dedi.

GÖRSEM Derneği Başkanı Akif Biçer de, mavi kapak toplama kampanyalarının Türkiye genelinde 2010 yılında başladığını hatırlattı. Bilecik Belediyesi'nin bu anlamda güzel çalışmalar ortaya koyduğuna dikkat çeken Biçer, "Mavi kapak toplama kampanyaları da genellikle tekerlekli sandalye elde etme anlamında kullanılıyor. Ama Bilecik'te çok şükür tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olan az insanımız var ve onlar da bu imkanlardan faydalanıyor. Bilecik'te bugün baktığımız zaman Bilecik Belediyesi işitme engelli kardeşlerimizi unutmadı, mavi kapaklardan elde edilen geliri işitme engelli olan kardeşlerimize harcadı. Ben bu kampanyada bizlere destek vererek, yanımızda olan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı olmak üzere tüm katkı sağlayanlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber