12 genç kıza hafızlık tacı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde 12 genç kız törenle hafızlık tacı taktı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ekim 2013 20:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
12 genç kıza hafızlık tacı

İnegöl Müftülüğü'ne bağlı İshakpaşa Kur'an Kursu'nda 2011-2013 yılları arasında hafızlık eğitimi gören 12 kız öğrenci mezun oldu. Genç kızlara hafızlık taçları ve belgeleri törenle takdim edildi. Kültürpark'taki Alyans Düğün Salonu'nda düzenlenen törene Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, Müftü Bayram Canbey, belediye meclis üyeleri, din görevlileri ile hafızların velileri ve akrabaları katıldı.

Kur'an-ı kerim tilavetinin ardından konuşan Müftü Bayram Canbey, "Allah bizleri bu güzelliklerden mahrum bırakmasın. Kur'an-ı kerim Mekke'de nazil oldu, Mısır'da okundu, İstanbul'da yazıldı diye bir söz var. Yurdumuzun her köşesinde en güzel şekilde okunmuş, okunmaya devam ediyor. Hafız, Kur'an-ı kerimin tamamını hafızasında tutan insan demektir. 2011 yılında da aynı cemiyeti yapmıştık. Bugün çok daha coşkulu bir tören var. İlçemizde 35 kursumuz var. 2 bin 500 öğrencimiz şu anda Kur'an kurslarında eğitim görüyor. 22 Kasım 2013 tarihinden itibaren ikinci döneme geçeceğiz. Yeni kayıtlar olacak. Kur'an-ı kerim öğrenen, ahlakını güzelleştirmeye çalışan nesillerin artmasını temenni ediyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından salona alkışlar eşliğinden giren hafız kızlara hocaları tarafından taçları takıldı. Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın birer tane küçük altın hediye ettiği hafızların sertifikalarını ise Kaymakam Ali Akça takdim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber