Gümüşhane'de Cumhuriyet konseri verildi

Gümüşhane Belediye Başkanlığı'nın Cumhuriyetin ilanının 90.yılı nedeniyle düzenlediği açık hava konseri soğuk havaya rağmen özellikle üniversite öğrencileri tarafından büyük ilgi gördü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ekim 2013 23:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gümüşhane'de Cumhuriyet konseri verildi

Zafer Meydanı'nda düzenlenen ve yaklaşık bir saat geç başlayan konserde müzisyenlerin kendilerini soğuktan korumak için mont ve bere ile konsere çıkmaları dikkatten kaçmadı. İlk olarak Türk Halk Müziğinin güçlü sesi Sevcan Orhan'ın sahne aldığı programda sanatçı konsere gelirken akıllarında soru işareti olduğunu, soğuk hava nedeniyle kendi kendilerine "Acaba birileri bizi dinlemeye gelirler mi?" diye sorduklarını söyledi. Özellikle hareketli türküleri seçtiğini kaydeden Orhan, "Türküleri hep birlikte söyleyelim hem içiniz ısınsın, hem dışınız. O yüzden mümkün olduğunca hareketli türküler söyleyeceğim. Ellerinizi kollarınızı oynata oynata ısınabilirsiniz" dedi.

Orhan ayrıca Cumhuriyetin 90. yılını da kutlayarak, "Nice 90 yılları böyle omuz omuza, hep birlikte kutlamak bize nasip olsun. Bayramımız kutlu olsun" diye konuştu.

Sanatçıya çiçek ve plaket takdim eden Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı ise, "Bu ülkeyi bize bağışlayan, bu ülkede bizim bağımsız bir şekilde yaşamamızı sağlayan ve Cumhuriyetimizin temellerini atan başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz. Ruhları şad olsun" dedi.

Başkan Canlı, Cumhuriyetin 90. yıl etkinlikleri kapsamında düzenledikleri bu etkinliğe sponsor olan Koza Altın İşletmelerine teşekkür ederek, "Bu soğuk hava bu muhteşem topluluğu sağlayan herkesi sevgi ve saygıyla selamlıyorum" ifadelerini kullandı.

Hava sıcaklığının 10 ile 13 derece olarak ölçüldüğü alanda buz gibi havaya rağmen evlerinin balkonuna çıkarak konseri izleyen bazı vatandaşlar ise oldukları yerden halay ve horonlara eşlik etti. Konser Türk pop müziği sanatçılarından Burak Kut'un parçalarını seslendirmesiyle son buldu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber