AKP'li Ergin'den Hatay açıklaması: Hukuksuzluk tespit edilmedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Mart 2006 17:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Grup Başkanvekili Sadullah Ergin, Kamu İhale Kurumu'nun, Hatay'daki resmi kurumlardan, haberlerde konu olan kişilerin aldıkları ihalelerin listesini istediğini belirterek, "İlden gelen ve tamamı iddiada adı geçenlerin yaptığı işlerin listesi, sanki Hatay'da yapılan tüm ihalelerin listesiymiş gibi, büyük bir yanıltmaya tabi tutularak verilmiştir" dedi.

Ergin, Hatay'daki ihalelere yönelik bugün gazetelerde yer alan haberler üzerine, Parlamento'da basın toplantısı düzenledi.

İki gazetede verilen haberlerin, olayların oluşunu, kapsamını ve taraflarını ajite ederek, kamuoyunu yanıltmaya, şahsını ve partisini yıpratmaya yönelik olduğunu ifade eden Ergin, AK Parti'nin, bugüne kadar hiçbir yanlış işin arkasında olmadığını ve durmadığını söyledi.

Haberlerde yöneltilen iddiaların, şahsıyla hiçbir ilgisi olmadığını belirten Ergin, Kamu İhale Kurumu'nun, bir buçuk ay önce, basında konuyla ilgili çıkan haberler üzerine, ildeki resmi kurumlardan, olayda adı geçenlerin aldıkları ihalelerin listesini istediğini kaydetti. Ergin, ilden gelen ve tamamı iddiada adı geçenlerin yaptığı işlerin listesinin, Hatay'da yapılan tüm kamu ihalelerinin listesiymiş gibi, çok büyük bir yanıltmaya tabi tutularak verildiğini belirtti.

"HUKUKSUZLUK TESPİT EDİLMEMİŞTİR"

Ergin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Oysa gerçek şudur: Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü 265 işi ihaleye açmış, 12 tanesi adı geçenlerce alınmıştır. Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü 142 işi ihaleye açmış, 4 tanesi bu listedeki isimlerce yapılmıştır. İl Sağlık Müdürlüğü 545 işi ihale yapmış, 35'i iddiada adı geçenlerce yapılmıştır. Antakya Belediyesi tarafından yapılan 88 ihaleden sadece 4'ü adı geçenlerce yapılmıştır.

Yayınlanan listede 169 ihale aldığı söylenen Ömer İshakoğlu ile ilgili yaptığımız incelemede 1996'dan beri aynı işi yapan ve Eczacıbaşı, Baxter firmalarının da aralarında bulunduğu birçok ilaç firmasının ildeki tek yetkili satıcısı olduğu anlaşılmış ve aldığı işlerin tamamına yakınının Kamu İhale Kurumu denetiminde yapılan ihalelerle alındığı tespit edilmiştir. Bu şahsın 1996'dan beri tüm sağlık kurumlarıyla alışverişinin olduğu da ortadadır.

Kaldı ki bahsi geçen olaylarda şu ana kadar herhangi bir hukuksuzluk tespit edilmemiştir. Bir hukuksuzluk tespit edilmesi halinde, ilgililer hakkında bağımsız yargı tarafından gereken işlemler şüphesiz yapılacaktır. Bugüne kadar hiçbir yanlış işin arkasında durmadığımız gibi, bundan sonra da durmayacağız." Ergin, "siyaseten tükenmiş olanların 'çamur at izi kalsın' anlayışıyla servis ettiği, yalan yanlış haberlere ve bu haberlerin kamuoyunu yanlış yönlendirecek tarzda kullanılmasına" karşı yargı yoluna gideceğini sözlerine ekledi.

Sadullah Ergin, açıklamasının ardından soruları yanıtlamayacağını ifade etti.

Bu haberler üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşüp görüşmediğinin sorulması üzerine Ergin, görüştüğünü ifade etti. Ergin, Başbakan'ın, kendisinden, istifasını isteyip istemediği yönündeki soruya ise yanıt vermedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber