Çaldığı taksiyle taksicilik yaparken polise yakalandı

İstanbul’da çaldığı ticari taksiye başka bir ticari taksiden çaldığı plakayı takarak yaklaşık iki ay ticari taksicilik yapan bir kişi, İzmit’e müşteri getirince polis tarafından yakalandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ekim 2013 14:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çaldığı taksiyle taksicilik yaparken polise yakalandı

İstanbul'da çaldığı ticari taksiye başka bir ticari taksiden çaldığı plakayı takarak yaklaşık iki ay ticari taksicilik yapan bir kişi, İzmit'e müşteri getirince polis tarafından yakalandı.

Kuruçeşme turnikelerden çıkış yaparak D-100 karayolundan İstanbul istikametine giden 34 THF 99 plakalı aracın ve plakanın Plaka Tanımlama Sistemi (PTS) tarafından çalıntı olduğu fark edildi. Aracın fark edilmesi üzerine harekete geçen polis, aracın yol güzergahında önlem alarak aracı durdurmak istedi. Polisin dur ikazına uymayarak kaçmaya devam eden araçla polis arasındaki kovalamaca Dilovası'na kadar devam etti. Yolu araç trafiğine kapatan ekipler Dilovası Işıklar mevkiinde aracı durdurdu. Araç sürücüsü Murat U. (45), Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alındı. Aracın yapılan sorgusunda 1 Eylül günü, plakanın ise 3 Eylül günü İstanbul'da çalındığı ortaya çıktı. Sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen Murat U.'nun benzer suçlardan kaydı bulunduğu öğrenilirken çaldığı araç ve plaka ile yaklaşık 2 ay İstanbul'da ticari taksicilik yaptığı ortaya çıktı. İşlemleri tamamlanan Murat U., adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber