Türkiye başörtülü bakana da hazır

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop: “Başörtülü, milletvekili oluyorsa neden bakan olamasın? Mani durum yok. Tarih söylemiyorum. Türkiye ve toplum hazır, bunu bekliyor”

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 29 Ekim 2013 11:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkiye başörtülü bakana da hazır

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Türkiye'nin Cnin yanı sıra başörtülü bakana hazır olduğunu söyledi.

HABERTÜRK'e konuşan Mustafa Şentop, hacca giden bazı AK Parti'li kadın milletvekillerinin Meclis çalışmalarına başörtüsüyle katılma kararını değerlendirdi. Başörtülü milletvekiline tepki gelmeyeceğini belirten Şentop, "başörtülü bakan" sorusuna ise "Tarih söylemiyorum. Türkiye hazır, bekliyor.Mevcutların içinden biri olur anlamında değil. Dışarıdan da olabilir bakan biliyorsunuz. Veya 2015 seçimlerinden sonra olur. Önce biraz milletvekilliği hazmedilsin, sonra bakanlık da olur niye olmasın" yanıtını verdi.

'MANİ BİR DURUM YOK'

Kamuda başörtüsü serbestisiyle başörtülü kadınlara,müsteşar, vali olabilme imkanı getirildiğini belirten Şentop, şunları söyledi: "Milletvekili oluyorsa neden bakan olamasın? Mani durumyok. Türkiye hazırmı, Türkiye hazır. Türkiye derken,milletimizi kastediyorsakmillet zaten bumeseleyi çözmüş. Sokakta varmı, var. Her ailede varmı, var. Başı açık, kapalı. Birarada yaşıyoruz. Kimse kimseye 'Sen şöylesin bir adımgeride dur' demiyor."

'DARBECİLERİN SORUNU'

Başörtüsünün, Türkiye'ninmilyonda birini teşkil eden bürokratik oligarşi için sorun olacağına belirten Şentop, "Bunlar hazır değil. Zaten bunlarmillete demilletin değerlerine de düşmandır. Cumhuriyetle alakası yok başartösümeselesinin. Bumesele tamamen darbecilerinmeselesidir" diye konuştu.

'POLİTİZE TEPKİLER OLABİLİR'

Kadınların yüzde 65-70'inin başını örttüğü bir toplumda, başörtülümilletvekili ya da bakana tepki gelmeyeceğini belirten Şentop, "Toplumsal tepki olacağını düşünmüyorum. Böyle birşeymümkün olmaz. Organize kesimler bu işi yapabilirler. Ama bunun büyük bir tepki olacağını sanmıyorum. Politize tepkiler olabilir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber