Tokat ellik rekorunu egale etti

Tokatlılar, yöresel oyunları Ellik Halayı ile Guinness rekorunu Uluslararası Halk Dansları statüsünde kırabilmek için Esenyurt’ta buluştu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ekim 2013 22:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tokat ellik rekorunu egale etti

Tokatlılar, yöresel oyunları Ellik Halayı ile Guinness rekorunu Uluslararası Halk Dansları statüsünde kırabilmek için Esenyurt'ta buluştu.

Tokatlılar 2009 yılında Tokat Cumhuriyet meydanında daha önce bin 40 kişi ile tescillenen Ellik rekorunu egale edip dünya rekorunu kırmak için 27 Ekim Pazar günü Esenyurt Hakan Şükür stadında buluştu. Tokatlı milletvekilleri, iş adamları, sivil toplum kuruluşları, sanatçıları ve İstanbul'da yaşayan Tokat halkının katılımıyla yapılan etkinlikte bin 270 kişi ile rekor yeniden egale edilmiş oldu. Alanda 6 bin kişi olmasına rağmen dünya rekoru 6 bin 700 kişi olmasından dolayı rekor kırılamadı. 'Ellik Halayı Rekor' denemesinde katılımcılar stat girişinde tek tek bilgilerini yazıp forum doldurdu. Rekora şahitlik için iki noter görev yaptı.

Rekor denemesine Tokatlı federasyonlar ve dernek yöneticilerin yanı sıra İstanbul milletvekili Harun Karaca, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Küçükçekmece Belediye Başkan aday adayı Sezai Aynalı, Başakşehir Belediye Başkan aday adayı Özgür Karabat, Bahçelievler Belediye Başkan aday adayı Fikret Erdem, İstanbul Tokatspor Başkanı Gültekin Kaya, CHP İstanbul İl genel meclis üyesi İsmail Celebi gibi birçok ismin katılımı gözlendi. Programda Bayram Güvercin, Zekeriya Yılmaz, Milletvekili Harun Karaca, Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu mikrofon alarak birer konuşma yaptılar. Sanatçılar Seyhan Güler, Sevda Gül, Canan Arlı, Mehmet Çoban, Bilal Göregen, Temel Kaya, Şükrü Aydın, Suat Polat, Ünal Gezer sahne alarak katılımcılara unutulmaz bir gün yaşattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber