BES Başkanı Avcı: Hükümet kesinlikle disiplin affını çıkarmayacak

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Mart 2006 11:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hükümetin iki yıldır TBMM kurullarında beklettiği "Memur Disiplin Affı" ile ilgili tasarının, yasalaşacağı yönündeki ümitlerin boşa çıkacağını, hükümet cephesinden aldıkları duyumlarında bu yönde olduğunu söyleyen Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan AVCI, Hükümet, 2004 yılı toplu görüşmelerinde disiplin affıyla ilgili yasanın çıkarılması için memura yazılı olarak da söz vermişti. Aradan geçen iki yıllık süreye rağmen halen bir düzenleme yapmadı. Hükümet; bugün, yarın diyerek memurları boş yere ümitlendirmekte ve oyalamaktadır, dedi.

Hükümetin kamuda birçok eski bürokratla zaten mahkemelik olduğunu ve memur disiplin affı'nın çıkması durumunda binlerce bürokrat ve memurun kaybettiği haklarını geri kazanacağından dolayı hükümetin memur disiplin affı'nı çıkarmaktan çekindiğini iddia eden AVCI, Hükümet kanadından edindiğimiz duyum ve intibalarda tasarının kesinlikle çıkarılmayacağı yönündedir, dedi.

Hükümetin sözüne inanan 21 bin memur disiplin affı'nın yasalaşmaması nedeniyle mağdur duruma düşmüştür. Hükümet memurlara verdiği sözleri yerine getirmekte dürüst davranmamaktadır, diye konuşan AVCI'nın sert eleştirilerinden toplu görüşmelere katılan yetkili sendikalarda nasibini aldı.

Yetkili sendikaların beceriksizliği ve iş bilmezliği yüzünden Toplu Görüşmelerle gelinen sonuçların kamu çalışanlarının beklentilerinin çok altında olduğuna dikkat çeken Avcı, maalesef memurlar yetkili sendikalarca "kazanım!" adı altında boş ve ciddiyetsiz bir takım söylentilerle aldatılmıştır. Siyasi ve ideolojik konuları birinci öncelik kabul eden yetkili sendikalar "Mutabakat Metni" olarak isimlendirdikleri "Sefalet Belgesini" imzalayarak memurları "Disiplin Affı" konusunda da kandırmışlardır. Sendika üyesi memurların ödedikleri 5 YTL'lik üyelik aidatını devletin ödemesi taahhüdü karşılığında, üyelerinin beklentilerini hükümete peşkeş çekerek, memuru değil kendi aidat gelirini düşündüğünü açıkça ortaya koymuştur, dedi.

Kamu çalışanlarının Mutabakat Metninde yer alan sözde kazanımlardan ve muallakta kalan birtakım haklardan haberdar olmadıklarına dikkat çeken Avcı, memurların mutabakat metnindeki imzalanan maddeleri iyi okuyamamasının sorumlusu, fotoğrafın yalnızca bir kısmını gösteren yetkili ama etkisiz, beceriksiz sendikalardır, şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber