Bakan Tüzmen'den kobra yılanı gösterisi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Mart 2006 11:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, dolaştığı Fas'ın Marakeş kentinin sembolü olan Medine Çarşısı'nda yılan oynatan Faslılar'ı izledikten sonra boynuna doladığı kobrayı öperek herkesi şaşırttı.

5. Avrupa-Akdeniz (EURO-MED) Ticaret Bakanları Konferansı'na katılmak için geldiği Fas'ın Marakeş kentindeki temaslarını tamamlayarak ABD'ye hareket eden Bakan Tüzmen, zor da olsa bulduğu boş zamanını şehri dolaşarak değerlendirdi. Faslı yetkililerle birlikte Marakeş'in sembolü sayılan Medine Çarşısı'nı dolaşan Tüzmen, Fas'ın yöresel yemeklerinden yedi, halk danslarını izledi, yılan şovuna katıldı. Tüzmen, Medine Çarşısı'na geldikten sonra ilk olarak kobra oynatarak hayatını geçiren Faslıları ziyaret etti. Bir süre yılan oynatanların şovunu izleyen Tüzmen, sahibinin elinden aldığı yılanı bir hamlede boynuna doladı. Beraberindekilerin şaşkın bakışları arasında cesaret gösterisini tırmandıran Tüzmen, zehirli olduğu belirtilmesine rağmen elinde tuttuğu yılanı öptü. Tüzmen'in gerçekleştirdiği mini yılan şovda 2'si kobra 3 adet yılan yer aldı.

Bakan Tüzmen yılan şovunu tamamladıktan sonra yöresel dansçıları izledi. Dansçılarla fotoğraf da çektiren Tüzmen, Fas'ın yöresel yemeklerinden kabul edilen salyangoz haşlamasının tadına baktı. Tüzmen, Medine Çarşısı turunu alışveriş yaparak tamamladı. Kuruyemiş ve yöresel koku alan Tüzmen, bir de sürprizle karşılaştı. Fas'a turist olarak gelen ve Medine Çarşısı'nı dolaşan bir grup Türk'ün heyeti fark ederek konuşmak üzere yanına gelmesi Bakan Tüzmen'i şaşırttı. Bir süre Türk turistlerle sohbet Tüzmen kısa turunu şehrin tarihi başka yerlerini de gezerek tamamladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber