Özel güvenlikçiler silah yetkisi ve yıpranma payı istiyor

Haber Giriş : 27 Mart 2006 08:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de görev yapan binlerce ?özel güvenlik' çalışanı, yaptıkları işe göre kendilerine verilen hakların yetersiz olduğunu ve bu eksikliklerden dolayı görev yaparken büyük sıkıntı yaşadıklarını belirtiyorlar. Daha önce yürürlükte olan 22 Temmuz 1981 tarihli ve 2495 sayılı (Bazı kurum ve kuruluşların korunması ve güvenliklerinin sağlanması) kanunun yürürlükten kaldırarak yerine 10 Haziran 2004 tarihinde konan 5188 sayılı kanunla çalışmaya başladıklarını kaydeden özel güvenlik teşkilatı, kanunla adeta ?ellerinin ve kollarının bağlandığını' ileri sürüyor.

Yapmış oldukları meslek itibariyle can güvenliklerinin her zaman için tehdit altında olduğunu belirten özel güvenlikçiler, ?Görev esnasında kullandığımız silahları, görev harici taşıyamadığımızdan can güvenliğimiz son derece tehlikede. Görev icabı kanuna aykırı davrananlarla mücadele ettiğimizden tehdit ediliyoruz. Bir çok arkadaşımız yollarda, mahallesinde hatta evlerinin önünde bu insanlar tarafından dövülüyor, yaralanıyor ve hatta darp ediliyor. Maalesef arkadaşlarımız bu durumda kendini savunamıyor. İstiyoruz ki, görevde kullandığımız silahları görev haricinde de tehditlere karşı koruyucu unsur olarak yanımızda gezdirebilelim? diyerek şikayetlerini dile getiriyorlar.

Özel güvenlik çalışanları ayrıca yaptıkları görevleri itibarıyla çok yıprandıklarını ifade ederek, ?20 yılda emeklilik? hakkının kendilerine de tanınmasını istiyorlar. Bu isteğin gözardı edilmemesi gerektiğini vurgulayan özel güvenlikçiler, şuan Çalışma Bakanlığı'nın alt komisyonunda görüşülen yeni yönetmelikte ?yıpranmanın? yeralmasını istiyorlar.

türkiye

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber