Başbakan, kısaca '3 Y' olarak tanımladığı 'Yolsuzluk', 'Yoksulluk' ve 'Yasaklar'ın ortadan kaldırılması için iddialı konuştu.

Haber Giriş : 03 Ocak 2004 08:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan, kısaca '3 Y' olarak tanımladığı 'Yolsuzluk', 'Yoksulluk' ve 'Yasaklar'ın ortadan kaldırılması için iddialı konuştu.

Erdoğan, asgari ücreti eleştirenlere de 'İnsaflı olun' çağrısı yaptı

Başbakan Tayyip Erdoğan, '3 Y'ye savaş açtı. Yılbaşı dolayısıyla Karabük'te bulunan Erdoğan, dün partisinin Safranbolu İlçe Teşkilatı'nı ziyaret ederek partililere seslendi.

AK Parti'nin hükümeti kurduğu 18 Kasım 2002'den bugüne, verdiği bütün sözleri tuttuğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

Rüşveti alanda veren de suçlu

'Biz, 'yolsuzluğun, yoksulluğun ve yasakların karşısındayız' dedik. Bunun adı: 3 Y. İnşallah bunu sıfırlayacağız. Bunlara bazen vatandaşın da zemin hazırladığını görüyoruz. Rüşveti alan da veren de suçlu. Verme kardeşim. Rüşvet veriyorsan ya menfaat elde etmek istiyorsun ya da işin doğru değil.'

Erdoğan, işini yaptıramayanların kaymakama veya valiye başvurmalarını isteyerek, 'Hiçbirine ulaşamıyorsan, gel bana haber ver' dedi.

Başbakan, net 303 milyon lira olarak tespit edilen asgari ücret konusunda da 'Asgari ücreti net 500-600 milyona çıkaracağımızı mı zannediyordunuz, insaflı olun' diye konuştu.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber