Başbakanlık Müsteşarı Dinçer, beyninin arkasında bir şey olmadığını, bunu hala sorgulamaya çalışanların, gazeteciliğinin tartışılması gerektiğini söyledi

Haber Giriş : 03 Ocak 2004 15:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlık Müsteşarı Dinçer, beynimin arkasinda bir sey olmadigini, bunu hala sorgulamaya çalışanların, gazeteciliginin tartışılması gerektiğini söyledi

Sivas'ta sekiz yil önce bir konferansta verdigi tebligde kullandigi ifadeler nedeniyle büyük tepki gören Basbakanlik Müstesari Prof. Dr. Ömer Dinçer, istifasi için baskilar artinca kendisine haksizlik yapildigini söyledi. Dinçer, Basbakanlik muhabirleriyle kahvaltili sohbet toplantisinda, yazdigi makaleyle ilgili tepkilere iliskin konusmak istemedigini belirtti, ancak daha sonra "Bunu tekrar cevap verme gibi bir konuya sokmak istemiyorum. Sonra is uzayacak. Biraz haksizliga ugradim. Zamanla telafi olacak" dedi.

O da gazetecilere satasti
    Dinçer, "Cumhuriyet ve laiklige karsi oldugunuz elestirileri geldi" hatirlatmasi üzerine de "Yaziyi bütün olarak degerlendirdiginizde böyle bir anlami çikartiyor musunuz?" yanitini verdi. "Sizce Cumhuriyet ve laiklik neyi ifade ediyor?" sorusunu ise önce duymazliktan gelen Dinçer, sonra sunlari söyledi: "Cumhuriyet döneminde dogan birinin cumhuriyete karsi olmasi için aklini peynir ekmekle yemis olmasi lazim. Beni tanidiniz. Beynimin arkasinda bir sey olmadigini görmüs olmaniz lazim. Eger bunun aksini düsünüyorsaniz sizin gazeteciliginizi tartismak gerekir."

'Niye istifa edeyim ki?'
    Dinçer, Basbakan Recep Tayyip Erdogan'a istifa teklifinde bulunup bulunmadiginin sorulmasi üzerine de söyle konustu: "Hayir, niye edeyim? Isler disaridan göründügü gibi gitmiyor. Bildigim konularla ilgili bir alanda hizmet etmek istiyorum. Bence ülkenin gelecegiyle ilgili sorunlarimiz varsa tartismaliyiz. Kamu yönetiminde yapilanma bu ülkenin ciddi sorunlarindandir. Bunu ufak tefek seylere heba etmemeliyiz. Mevcut tartisilan yöntemimizin çok saglikli olmadigini düsünüyorum." Dinçer, devletin hangi kurallarinin degisecegine iliskin bir soruyu yanitlarken de, "Kamu yönetimi temel kanunu, nelerin degistirilmesi gerektigini açiklikla ortaya koyuyor. Bunun disindakiler degismez" diye konustu.
Milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber