Bayburt'ta öfke kontrolü ve iletişim semineri

KUDAKA 2013 yılı Teknik Destek Programı kapsamında desteklenen "Bayburt Polis Meslek Yüksek Okulu İnsan Kaynaklarının Niteliklerinin Güçlendirilmesi" projesinin uygulama süreci başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2013 17:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bayburt'ta öfke kontrolü ve iletişim semineri

Projenin ilk aşamasında kişisel gelişim uzmanı eğitimci-yazar Ziya Baran tarafından Şair Zihni Kültür Merkezi'nde bir seminer gerçekleştirildi. Seminere Bayburt Polis Meslek Yüksekokulu yönetimi, PMYO personeli ve öğrencileri katıldı.

Eğitimci-yazar Ziya Baran, özellikle Emniyet teşkilatı için önem arz eden bir husus olan fotografik hafıza teknikleri üzerinde durdu. Hafızanın hangi düzeye kadar geliştirilebileceğine ilişkin uygulamalar gerçekleştiren Baran, örnekler eşliğinde motivasyon, pozitif yaşam ve başarı, etkili yönetim ve liderlik, temel hafıza teknikleri konusunda katılımcılarla deneyimlerini paylaştı.

Projenin devamında katılımcılara öfke kontrolü, stres ve stresle başa çıkma yolları, problem çözme becerileri, iletişim teknikleri, kolluk-vatandaş, kolluk-turist iletişimi gibi konularda uygulamalı eğitim verilmesi planlanıyor.

Seminerin, kolluk güçlerine iyi iletişim becerileri kazandırılmasına, vatandaş ile yaşanan gerginliklerin azalmasına, toplumsal huzurun sağlanmasına ve uygulamada görülen aksaklıkların giderilerek hizmet kalitesinin yükseltilmesine katkı sunması amaçlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber