Karadenizliler, Guinness İçin İzmir'de horon tepecek

Ege Karadeniz Dernekleri Federasyonu (EKAF) ‘31 Ekim Dünya Karadeniz Günü' nedeniyle düzenlediği basın toplantısında Genel Başkanı Aydın Özyar 2 Kasım'da Alsancak Gündoğdu Meydanı'nda gerçekleştirilecek olan ‘En kalabalık Horon' rekor denemesine tüm İzmirlileri davet etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2013 14:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Karadenizliler, Guinness İçin İzmir'de horon tepecek

Ege Karadeniz Dernekleri Federasyonu (EKAF) '31 Ekim Dünya Karadeniz Günü' nedeniyle düzenlediği basın toplantısında Genel Başkanı Aydın Özyar 2 Kasım'da Alsancak Gündoğdu Meydanı'nda gerçekleştirilecek olan 'En kalabalık Horon' rekor denemesine tüm İzmirlileri davet etti.

Karadeniz'e kıyısı olan Türkiye Rusya Federasyonu, Bulgaristan, Ukrayna, Gürcistan, Romanya, ve Moldovya olmak üzere 7 ülkenin Çevre Bakanlarının Karadeniz'in iyileştirilmesi ve kirliliğe karşı korunması amacıyla 1992 yılında Bükreş'te sözleşme imzaladıklarını hatırlatan Ege Karedeniz Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Aydın Özyar, uluslararası bir anlaşma olduğu halde tarafların sözleşmeyi yerine getirecek çabayı göstermediklerini söyledi.

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan'ın da katıldığı ve destek verdiği toplantıda Karadeniz'in Tuna Nehri ile ülkemizden Karadeniz'e dökülen nehirler sayesinde kirlendiğine dikkat çekildi. Genel Başkanı Aydın Özyar, "Karadeniz kimyasal atık deposu, nükleer atık deposu, kaya denizi ve petrol yolu değildir. Bu atıklar Karadeniz'in doğal özelliğini yok etmiş, yok etmeye devam etmektedir" dedi. Özyar Başkan Tartan'a her zaman en büyük destekçileri olduğu için teşekkür ederek 2 Kasım'da Horon tepmeye davet etti.

Karadenizlilerin kendisini Fahri Hemşeri ilan ettiğini söyleyen ve emeklilikte en büyük arzusunun Çamlıhemşin'e yerleşmek olduğunu kaydeden Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan "Karadeniz'in her tarafını çok seviyorum çünkü Karadenizliler dürüst, cesur vatanına, bayrağına her zaman sahip çıkıyor. 31 Ekim Dünya Karadeniz Günü etkinlikleri toplumsal barışa büyük katkı sağlayacak umut ışığı olacak. Ben siyasetçi değil, belediye başkanıyım hizmet adamıyım. 2 Kasım cumartesi günü büyük bir Horon buluşması gerçekleştireceğiz. Horon bahane, kardeşliğimiz, dostluğumuz, sevgimiz şahane "dedi.

Ege Karadeniz Dernekleri Federasyonu 31 Ekim Dünya Karadeniz Günü kutlamaları kapsamında 2 Kasım Cumartesi günü saat 15.00'de Gündoğdu Meydanı'nda Karadeniz Halk oyunları gösterisi ile Guinnes rekorlar kitabına girmek için "En kalabalık Horon" denemesi yapacak. Ardından da Karadenizli sanatçı Resul Dindar konser verecek. Genel Başkan Özyar, Başkan Tartan ve yönetim kurulu üyeleri tüm İzmirlileri rekorlar kitabına girmek için etkinliğe davet etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber