Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nden açıklama

Hasan Kalyoncu Üniversitesi bir yüksek lisans öğrencisinin mektubundaki iddialara açıklık getirdi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 31 Ekim 2013 15:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nden açıklama

İşte Üniversite'den Memurlar.net'e yapılan açıklama:

Sayın "Memurlar.net" yönetimi ve Sevgili Öğrencilerimiz;

28.10.2013 tarihinde Hasan Kalyoncu Üniversitesi ile ilgili bir yüksek lisans öğrencimizin mektubundaki iddialara açıklık getirmek istiyoruz.

Mektupta ve haberde iddia edildiği gibi Hasan Kalyoncu Üniversitesinin öğrencilerini hiçbir şekilde mağdur etmesi söz konusu değildir. Şöyle ki;

. Öğrencilerimize yönelik yüksek lisans eğitimi çalışmasının başlangıcı öğrencimizin mektubunda da belirttiği gibi tamamen iyi niyetle başlamıştır. 26 Kasım 2011 tarihinde İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Üniversitemiz arasında eğitim kalitesinin arttırılması ve tüm eğitimcilerin uygun imkanlar ile yüksek lisans eğitiminden yararlanabilmesini hedefleyerek gayet iyi niyetle bir protokol imzalanmıştır. Bu kapsamda; 1722 eğitimcimiz yüksek lisans eğitimine kayıt yaptırarak bu imkandan faydalanmıştır.

H. Kalyoncu Üniversitesi öğretmenleri mağdur etti

. 8000 -10.000 TL olan eğitim ücreti bu protokolle %50 indirimle maliyetinin altında eğitimcilerimize sunulmuştur. Böylece 1722 öğrencimiz çok önemli bir avantaj elde etmiştir.

. Gelinen noktada Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve öğrencilerinin iptal edilen her hangi bir yüksek lisans programı bulunmamaktadır. Aksine 12 Eylül 2013 tarihinde YÖK Genel Kurul Kararıyla Sosyal Bilimler Enstitüsüne bağlı Eğitim Yönetimi ve Denetimi Ana Bilim Dalı açılmıştır. Daha önce İşletme Anabilim Dalı altında bulunan 1722 öğrencimiz alınan dersler ve formasyonlarının gereği olarak bu yeni açılan ana bilim dalına aktarılmıştır.

. Bu aktarma ile hiçbir öğrencimiz hak kaybına uğratılmamıştır. Öğrencilerimiz 6 Şubat 2013 tarihli YÖK'ün yaptığı yönetmelik değişikliğinden önce kayıt oldukları için, bu anabilim dalından alacakları Tezsiz Yüksek Lisans Diplomaları ile Doktora programlarına başlayacak ve görevde yükselmeler açısından tezli yüksek lisans diplomaları ile aynı haklara sahip olacaktır.

. Öğrencilerimizin Tezli Yüksek Lisans Programına geçmek için ödemiş oldukları ücret farkı da kendilerine mezuniyetleri aşamasında iade edilecektir.

. Hasan Kalyoncu Üniversitesi öğrencilerinin mağdur olmaması için her türlü maddi ve manevi fedakarlıkları yapmış ve yapmaya devam edecektir. Şu ana kadar 200 öğrencimiz tezsiz yüksek lisans diplomalarını törenle almış ve Ocak ayında da yaklaşık 1000 öğrencimiz diplomalarını alarak mezun olacaktır. Öğrencilerimiz çok kısa bir süre içinde alacakları yüksek lisans diplomaları ile akademik kariyerlerine devam edebileceği gibi hizmet ettiği kurumlarda da elde edilen birikim öğrencilerine yansıtabilecektir.

. Her türlü soru ve sorunda Sosyal Bilimler Enstitümüz ve Rektörlüğümüz tüm iletişim kanalları ile tüm öğrencilerimize cevap vermeye hazırdır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber