Uşak caddelerinden sanat akıyor

Uşak Belediyesi'nin bu yıl dördüncüsünü düzenlediği "Cumhuriyetin Aydınlığında Sanat Festivali" İsmetpaşa Caddesi rengarenk görüntülere sahne oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2013 20:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Uşak caddelerinden sanat akıyor

Pazar gününe kadar sürecek festival ile ilgili olarak Belediye Başkanı Ali Erdoğan amaçlarının Uşak'a sanatı sevdirmek olduğunu kaydetti. Festivali geleneksel hale getirdiklerini dile getiren Erdoğan, her yıl katılımın arttığını ve sanatın her kesim tarafından daha çok sevildiğini söyledi. Kentin kentlileşme bilincinin artmasında sanatın önemli rolünün olduğunun altını çizen Erdoğan,"Sanat ilimizin gelişmesine önemli bir etken olacaktır. Sanatın çok olduğu ve sevildiği yerler her zaman gelişimlerini daha hızlı yapmış ve yaşanabilen kentler haline gelmiştir. Bizde bu bağlamda katkı sağlamak ve sanatın ilimizde çoğu kitle tarafından sevilmesine etken etmek için çaba veriyoruz. İl içinden ve il dışından gelen birçok sanatçı yaptıkları eserler ile ilimize artı katkı sağlıyorlar" dedi.

Uşak Belediyesi'nin sanat ile beraber birçok konuda kent için kazanımlar sağladığının altını çizen Erdoğan, kentin değişimi ile örnek kentler arasına girdiğini belirtti. Yapılan bütün projelerin geri dönüşlerinin de olumlu olduğuna vurgu yapan Başkan Erdoğan,"Projelerimizi belediyemizin ve vatandaşlarımızın kazanacağı şekilde planlıyoruz. Yaptığımız birçok proje kısa zamanda yatırımlarımızı bize geri döndürecek kalitededir. Bu nedenle hedeflerimizde planlamalarımızı titiz bir şekilde gerçekleştiriyoruz" ifadesini kullandı.

İsmetpaşa Caddesi üzerine kurulan stantlarda yerlerini alan yaklaşık 300 sanatçı deneyimlerini, stantlarını ziyaret eden Uşaklılarla paylaşırken caddenin baştan sona hareketlenmesini sağladılar. Stantlarda şair, yazar, ressam, cam ustası, seramik çini ustası, çömlek ustasına kadar onlarca sanatçı bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber