Kula'da geleceğini kendi yönetecek kadınlar KADER'e

Kula Belediyesi ve Kadın Adayları Destekleme Derneği (KADER) tarafından Kula'daki kadınlara yönelik olarak düzenlenecek olan "Geleceğini Yöneten Kadınlar" projesi Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın ve Kader Derneği İzmir Şube Başkanı Sema Övgün tarafından imzalandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2013 09:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kula'da geleceğini kendi yönetecek kadınlar KADER'e

Kula Belediyesi ve Kadın Adayları Destekleme Derneği (KADER) tarafından Kula'daki kadınlara yönelik olarak düzenlenecek olan "Geleceğini Yöneten Kadınlar" projesi Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın ve Kader Derneği İzmir Şube Başkanı Sema Övgün tarafından imzalandı.

Kadın Adayları Destekleme Derneği İzmir Şube Derneği Başkanı Sema Övgün, Kula Belediyesi ile ortaklaşa olarak uygulanacak olan 20-30 yaş arası kadınlara kişisel gelişim, özgüven yükseltme ve iş bulma konularında destek olmayı hedefleyen "Geleceği Yöneten Kadınlar" projesi hakkında bilgi verdi. Övgün: " Projenin amacı, özellikle dezavantajlı bölgelerde yaşayan lise ve üniversite mezunu kadınların iş bulmalarına dair kişisel gelişim çalışmalarına yönelik bir dizi eğitimi kapsıyor.Proje kapsamında 25 kişi eğitime alınacak. İki buçuk ay ve haftada iki gün, üç saat olarak planlanan projemizin eğitim bölümü Kula Celal Bayar Meslek Yüksekokulu tarafından eğitmen hocalarla desteklenecek. Derslerde, İş Arama Becerileri, mülakat teknikleri, etkili konuşma ve iletişim, beden dili, Kadın Hakları Hukuk ve Kıskançlıkla Rekabet, iletişim becerileri, stresle başa çıkma yöntemleri, takım çalışması gibi konular işlenecek. 20-30 yaş arası lise ve üst okul mezunu olan ve iş bulamayan genç kadınların kişisel gelişimini arttırmak amacıyla sürdürülen eğitim çalışmaları 14 Kasım'da başlayacak" dedi.

Ak Partili Kula Belediye başkanı Selim Aşkın ise "Yönetime geldiğimiz günden bugüne kadınlarımızı destekleyici, İş-Kur ortaklığında halıcılık, tekstil,ahşap montaj gibi çeşitli kurslar açarak 1000 kadınımıza hem mesleki beceri hem de ekonomik katkı sağladığını, KOSGEB kursları sonucunda bayanlarımız iş yeri açarak ekonomik hayata katıldığını ve Zafer Kalkınma Ajansı destekli projeler ile inovasyon, satış pazarlama, Ev Pansiyonculuğu Eğitimleri verdik." dedi. Kadınların toplumsal hayata aktif katılımına yönelik bu tür projelerini desteklediklerini belirten Selim Aşkın, Geleceği Yöneten Kadınlar projesi ile sosyal, ekonomik ve toplumsal hayattan kendini dışlanmış kadınlarımızı, kişisel gelişimine yönelik eğitimler gerçekleştirilerek kendine güvenen, başarılı ve aktif bireyler olarak topluma kazındırmayı hedeflediklerini 2 ay sürecek olan proje ile kadınlarımızın kişisel gelişimine büyük katkı sağlayacaklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber