Unakıtan: Bütün sektörlerde KDV inmeyecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Mart 2006 13:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, tekstilde KDV indirildi diye, diğer bütün sektörlerde vergilerin indirilmesinin söz konusu olmadığını söyledi.

Bulgaristan Maliye Bakanı Plamen Oresharski ile birlikte Ankara Sanayi Odası Meclis toplantısına katılan Unakıtan, tekstildeki KDV indiriminin ardından, bütün söktörlerin vergi indirimi için sıraya girdiğini bildirdi.

Unakıtan, (bizimki de insin bizimki de insin) hatta yüzde 18'lik vergileri yüzde 7'ye, yüzde 8'lerde, yüzde 1'e indirilsin istiyor. (Yüzde 1'ler de tamamen kaldırılsın) diyecekler ama ayıp olur diye diyemiyorlar? şeklinde konuştu.

?Tekstilde indirdik diye bütün sektörlerde vergileri indireceğiz diye bir şey söz konusu değil? diyen Unakıtan, dün bu konunun kendisine sorulduğunu ve çalışma yapıldığını söylediğini hatırlattı.

-?TURİZM SEKTÖRÜ SAKIN ALINMASIN?

Kendilerinin her zaman çalışma yaptığını vurgulayan bakan, şöyle devam etti: ?Çalışma yaparız ama ikide bir vergi indirmeyiz öyle...Bakın Bulgaristan'da bütün KDV'ler yüzde 20...Ekmekten de sudan da yüzde 20 alınıyor. Ama turizm orada gelişiyor. Turizm sektörü bana sakın alınmasın. Şimdi biz çalışma yapıyoruz, orada bir paket var onu konuşuyoruz, ne olur ne olmaz onu bilemem, hükümet karar verir. Bugün gazetelere baktım (maliye bakanı açıkladı, vergiler iniyor) Öyle bir şey yok, çalışma yapılıyor. Biraz sonra gideceğim, Abdüllatif Şener beyin başkanlığında çalışma yapacağız. Her zaman reel sektörün yanındayız, onların derdi bizim derdimiz ama hiç bir şekilde yürütülen politikaları zora sokacak, taviz verecek bir işlemi bizden kolay kolay beklemeyin.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber