İç organlarının yerinin ters olduğunu 42 yaşında öğrendi

Afyonkarahisar'da, "bronşit" şikayetiyle bir özel hastaneye başvuran 42 yaşındaki kadın, iç organlarının farklı yerlerde bulunduğunu öğrendi. Bu durumun, "100 binde bir kişide görüldüğü" bildirildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2013 17:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İç organlarının yerinin ters olduğunu 42 yaşında öğrendi

Alınan bilgiye göre, Cemile Kaplan (42), rahatsızlanması nedeniyle yakınları tarafından kentteki bir özel hastaneye götürüldü.

Safra kesesinde taş ve iltihaplanma bulunduğu belirlenen kadın, ağrıları bulunduğundan Genel Cerrahi Polikliniğine yönlendirildi. Buradaki muayenede, Kaplan'ın iç organlarının yerlerinin farklı olduğu tespit edildi.

Hastanenin Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mustafa Murat Kebapçıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastanın durumunun radyoloji uzmanınca da değerlendirildiğini ve iç organların yerlerinin tamamen farklı olduğunun kesinleştiğini ifade etti.

Tıp dilinde "situs inversus totalis" adı verilen bu hastalığın dünyada "100 binde bir olasılık" olduğuna dikkati çeken Kebapçıoğlu, şunları kaydetti:

"Dünya genelinde nadir olan bu hastalarda, sadece vücut organları yer değiştirmekle kalmaz, aynı zamanda organlar da farklılıklar gösterir. Hastamızın ciddi akciğer problemleri vardı. Önce tedavi edildi, daha sonra yüksek spinal anestezi ile yani bilinç açık ve tam uyumadan safra kesesi alındı. Şu an itibarıyla hastamızın başka bir sorunu yok."

Hastaneden taburcu edilen Cemile Kaplan ise olayı şaşkınlıkla karşıladığını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber