Ölen arkadaş için isyan: 'Okula ölmek için gitmiyoruz'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Mart 2006 16:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sultanbeyli Aydos Anadolu Lisesi önünde dün meydana gelen olayda bıçakla öldürülen Şahin Açık'ın cenazesi, ailesi ve arkadaşlarının gözyaşları arasında toprağa verildi.
Şahin Açık'ın (16), amcası Murat Açık tarafından Adli Tıp Kurumu'ndan alınan cenazesi, önce Sultanbeyli'deki evlerinin önüne getirildi. Açık'ın cenazesi, buradan da aynı ilçedeki Hacıömer Camii'ne ulaştırıldı.
Ailesi ve arkadaşlarının tabutuna sarılarak gözyaşı döktüğü Açık'ın cenazesi, burada öğle vakti kılınan namazın ardından omuzlara alınarak cenaze aracına konuldu. Bu sırada Açık'ın tabutuna gül bırakan bazı öğrenciler, "Okula ölmek için gitmiyoruz" yazılı dövizler taşıdı.
Açık'ın cenazesi, daha sonra götürüldüğü Sultanbeyli Mecidiye Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Açık'ın cenazesinin mezarlığı girişi sırasında bir grup arkadaşı, olayı protesto etmek amacıyla slogan attı.

"BAŞKA ANA-BABALARIN YÜREĞİ YANMASIN"
Şahin Açık'ın babası Sudi Açık, cenaze töreninde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, okullarda önlem alınmasını isteyerek, tek çocuğunu kaybettiğini söyledi. Sudi Açık, şöyle devam etti:
"Ben devletimden şunu istiyorum; bizim yüreğimiz yandı, başka ana-babaların yüreği yanmasın. Asıl terör okullarda esiyor.
Öğrencilerin birbirleriyle kaynaşması gerekirken maalesef gruplaşmalar oluyor.
Çocuğumun ölümü beni, ailemi yıkmıştır. Bir insan hayatının bu kadar ucuz olmaması gerekiyor. Biz devletimiz var diye çocuklarımızı emanet ediyoruz. Türkiye'nin geleceği çocukların hayatı bu kadar ucuz mudur?" KKTC'de yaşayan dede Aziz Açık da, torununun bir süredir bölücü örgüt sempatizanı olmakla suçlanıp tehdit edildiğini öne sürdü. Aziz Açık, "Torunuma, 'Tahriklere kapılma, kimseye de uyma, ben gelip seni yanıma alacağım' dedim. O da 'tamam' dedi. Ama aradan 10-15 gün geçince bu olay meydana geldi" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber