Yaban domuzları sürücülere zor anlar yaşatıyor

Kars'ın Sarıkamış ilçesi Karaurgan köyü ve Soğanlı dağı bölgesinde yola inen yaban domuzları, trafiği tehlikeye düşürüyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2013 23:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yaban domuzları sürücülere zor anlar yaşatıyor

Sarıkamış ilçesinde yola inen yaban domuzları, sürücülere zor anlar yaşatıyor.

Karaurgan köyü ve Soğanlı dağı bölgesinde aç kalan yaban domuzları, yiyecek bulmak ve su içmek amacıyla yerleşim birimlerinin yakınlarına kadar iniyor.

Bazen sürüler halinde bazen tek olarak bölgeye inen domuzlar, trafiğin aksamasına da neden oluyor.

Bu arada Soğanlı mevkisine inen yaban domuzlarından birisi de görüntülere yansıdı.

Sarıkamış Orman İşletme Müdürü Cemal Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son zamanlarda artan domuz popülasyonu nedeniyle gün içerisinde domuzlarla karşılaşıldığını söyledi.

Vatandaşlardan bu konuda şikayetler aldıklarını belirten Çelik, Sarıkamış bölgesinde yaban domuzu avı olmadığını, sürekli üredikleri için gözle görülür artış yaşandığını ifade ederek, "Ormanlık veya kavaklık bölgelerdeki yol güzergahlarında aniden domuz sürüleri yola çıkabilir. Çünkü yaban domuzlarının yaşam alanları bu tür yerler. Aç kalan ya da su içmek için aşağı yol kenarına bazen tek, bazen de sürüler halinde inen yaban domuzları, tehlikelere davetiye çıkarabiliyor" dedi.

Çelik, herhangi bir problemle karşılaşılmaması için sürücülerin özellikle akşam saatlerinde aşırı hız yapmamalarını tavsiye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber