Fişleri tazele demli olsun

Haber Giriş : 30 Mart 2006 08:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın çaycısının notları delil oldu. Aşkın, çaycının öğretim görevlisi eşlerini 'türbanlı' ve 'çarşaflı' diye sınıflandırdığı notlardan kendisinin de haberdar olduğunu söyledi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Aşkın ile 9 sanık hakkındaki "çete" davasının 5 gün ardarda yapılacak duruşması Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediyor. Her gün 20 kişinin dinlendiği duruşmalarda dün ilginç bir gelişme daha yaşandı. Müdahil avukatı Rektörlük çaycısının rektör Aşkın'a verilmek üzere hazırlanmış ve içinde öğretim görevlilerinin eşlerinin türban takıp takmadığına dair belgeleri mahkemeye sundu. Aşkın belgeleri okuduktan sonra notların altında bulunan yazının kendisine ait olduğunu kabul etti. Müdahillerin avukatı Hüsnü Tuna, mahkemenin dünkü duruşmasına Rektörlük çaycısı İzzet Öztürkçü'nün tuttuğu notların yer aldığı iki sayfalık bir belge sundu. Belgede 53 öğretim üyesinin isimleri ve eşlerinin giyinme şekli ile ilgili notlar yer alırken, Aşkın bu notların kendisine iletildiğini ve altında kendi el yazısıyla notlar bulunduğunu da kabul etti.

EVLERDE TOPLANTI!

Eşlerin giyinme şekli "çarşaf" ve "türban" olarak iki hanede listelenirken, hangi eşlerin çalıştığı da yazıldı. Listenin sonunda ise şöyle bir not dikkat çekti: "Yukarıda ismi geçen şahısların eşleri haftada üç gün değişik evlerde toplantı yapmaktadır. Bunları yönetenler Nihat Tosun, Bedrettin Uluat, Lütfi Behçet, Edip Yılmaz ve birkaç adını tespit edemediğim hocaların eşleridir. Zaman zaman yurtta kalan bazı bayan öğrenciler de bu toplantılara katılmaktadırlar."

AŞKIN'IN NOTLARI

Belgenin sonunda, "İzzet Öztürkçü 28.11.200" şeklinde tarih belirtilen bir not da yer alıyor. Müdahil avukatı Hüsnü Tuna, hakimlerden tarih bildiren notun Rektör Aşkın'a ait olup olmadığının sorulmasını istedi. Belgeleri incelemek isteyen Aşkın, incelemenin ardından notların çaycı tarafından kendisine getirildiğini ve altına da kendi el yazısıyla not düştüğünü kabul etti.

Aşkın daha önceki duruşmalarda "fiş" olduğu iddia edilen belgelerin YÖK'ten gönderildiğini, bir kısmının da güvenlik şefi emekli başçavuş Saffet Kara tarafından güvenlik amacıyla tutulduğunu söylemişti. Rektör Aşkın ve 9 sanık hakkında, açılan dava 31 Mart'ta tamamlanacak.

Emir verdiler yaptım

Yücel Aşkın'ın üniversitedeki fişleme işini yürüten üniversitenin Jandarma Komutanı Kara, fişlemeyi dönemin İl Jandarma Alay Komutanı olan Tuğgeneral Mustafa Uygun'un emirleri doğrultusunda yaptığını söyledi. Fişleme işi yaptığı gerekçesiyle dava kapsamında yargılanan üniversitenin Jandarma Komutanı Saffet Kara, o dönemde İl Jandarma Alay Komutanı olan Tuğgeneral Uygun'un emri altında çalıştığını ifade ederek, bilgi topladığı dönemde bunun yasal olduğunu savundu. Topladığı bilgileri üstlerine verdiğini belirten Kara, "Neden rektörün kasasında çıktı diyorsunuz. Ben onu bilemem. O rektörle ona o bilgiyi verenlerin sorunu" dedi. Kara, bugün de aynı şartlar ortaya çıksa ve kendisinden aynı şey istense yine yapacağını sözlerine ekledi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber