Kızılcahamam'da doğalgaz dağıtım töreni

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kızılcahamam Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen doğalgaz dağıtım törenine katıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Kasım 2013 17:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kızılcahamam'da doğalgaz dağıtım töreni

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kızılcahamam Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen doğalgaz dağıtım törenine katıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kızılcahamam Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen doğalgaz dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız başta olmak üzere ilçeye doğalgaz gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

AK Parti'nin iktidara geldiği 2002'de sadece 9 şehirde doğalgaz olduğunu, kendilerinin 11 yılda bu sayıyı 72 şehre çıkardıklarını, 11 yıl önce 4 bin 510 kilometre olan doğalgaz hattının 82 bin 500 kilometreye ulaştığını anlatan Erdoğan, 2015 sonuna kadar hedefin 81 vilayete doğalgaz götürmek olduğunu söyledi.

"AK Parti iktidarı bu, laf üretmiyoruz, iş üretiyoruz"

"AK Parti iktidarı bu. Biz, laf üretmiyoruz, iş üretiyoruz, iş" diyen Başbakan Erdoğan, Kızılcahamam'ın çok daha modern bir hale gelmesi için çalışacaklarını ve bu doğrultuda ilçe halkıyla el ele vereceklerini vurguladı.

Türkiye'nin son yıllarda her alanda geliştiğine işaret eden Başbakan Erdoğan, "Biz şimdi kendi savaş gemimizi yapıyoruz, şu anda tankımızı yapıyoruz, helikopterimizi yapıyoruz. İnsansız hava araçlarımızı yapıyoruz. Niye bizden öncekiler bunları yapamadı? Onlar kağnıyla yürümeyi kendileri için ayrı bir öneme bindirdiler. Biz ise dedik ki yok, biz birilerinin vereceği Marshall yardımlarıyla değil biz artık kendi aracımızı yapacağız, modern noktada gerekli olan silahlar neyse bunlarla ordumuzu donatacağız. Şimdi bunları yapıyoruz" şeklinde konuştu.

"Barış ve kardeşlik süreci, kalıcı olarak devam etsin"

Kızılcahamam'da şehitlerin künyesi bulunan Şehitler Ağacı'na artık yeni künye takılmadığına da işaret eden Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Burada bir Şehitler Ağacı var. Öyle mi? Biliyoruz değil mi? Kızılcahamam bunu biliyor mu? Burada künyesi bulunan her bir şehidimizin geride bıraktığı emanetlerine bu inançla sahip çıktık. Bu şehitlerimizin ailelerinin her türlü ihtiyaçlarını temin ettik. Ama o Şehitler Ağacı'na artık yeni bir künye takılmasına mani olan barış ve kardeşlik süreci, inşallah bundan sonra kalıcı olarak devam etsin istiyoruz. Birileri var ki hem içeride hem dışarıda hala oraya künyelerin takılmasını istiyor. Onların kimler olduğunu biliyorsunuz, içeride de dışarıda da maalsef. Ama inşallah buna fırsat vermeyeceğiz."

Balkonda gördüğü çifte konuk oldu

Başbakan Erdoğan, tören alanından ayrılırken, balkonda gördüğü Adem Emin Atakul ve Dilek Atakul isimli çiftin evine misafir oldu.

Erdoğan, AK Parti İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın yapıldığı Asya Termal Otel"e, otobüsle geçti.

Yol boyunca otobüsten ilçe halkını selamlayan ve çocuklara oyuncak dağıtan Erdoğan, zaman zaman otobüsü durdurarak bazı vatandaşların da sorunlarını dinledi.

Bir vatandaşı otobüse alarak bir süre sohbet eden Erdoğan, kendisine seslenen engelli Nesrin Sözen'in yanına giderek taleplerini dinledi.

Başbakan Erdoğan'a, bir kadın da kendi hazırladığı bazlamaları ikram etti. Erdoğan da torunu olduğunu öğrenince kadına, oyuncak verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber