Bakan Çelik 15' günlüğüne Avustralya ve Yeni Zelanda'ya gitti

Haber Giriş : 30 Mart 2006 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye okullarda tırmanan şiddeti konuşurken, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in 15 günlüğüne Avustralya ve Yeni Zelanda'ya gitmesi, CHP'nin tepkisini çekti. Dün Asya Pasifik Ülkeleri Eğitim Bakanları toplantısı için Türkiye'den ayrılan Çelik, "Avustralya'da yaşayan Türklerin sayısı çok. Onların eğitimle ilgili bazı dertleri var. Çözmek görevimiz. Bir de Avustralya ve Yeni Zelanda, her ne kadar bulunduğu coğrafik durum itibariyle uzak da olsa, aslında Avrupa gibi. Ne tür işbirliği yapabiliriz onların imkânları üzerinde duracağız" dedi. Çelik'ten önce sırasıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Tarım Bakanı Mehdi Eker, Avustralya ve Yeni Zelanda'yı ziyaret etmişti.

CHP: Okulda şiddeti Meclis araştırsın
Çelik'i soru önergesi yağmuruna tutan CHP'nin 'gölge' bakanı Mustafa Gazalcı'ysa Çelik'in gezisini, bir kaçış olarak nitelendirdi. "Türkiye'de eğitimle ilgili işler iyi gitmiyor. Bırakın eğitimin kalitesini yükseltmeyi, can derdine düştük. Milli Eğitim Bakanı da bu sorunları çok iyi biliyor. Acaba onlardan kaçıp kurtulmak mi istiyor?" diyen CHP'li Gazalcı, okullardaki şiddetle ilgili TBMM araştırması açılması için TBMM Başkanlığı'na önerge verdi.

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin de TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, Çelik'e hitaben "Anne ve babaların umursamazlığınızı protesto etmek için sokağa çıkmasını mı bekliyorsunuz?" diye sordu.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber