Ek derslerle ilgili haklar kaybediliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Mart 2006 12:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan, ''Eğitim çalışanlarının, ek derslerle ilgili kazanılmış haklarını kaybettiğini'' öne sürdü.

Özcan, yaptığı açıklamada, ''Memurlara ve sözleşmeli personele ek ödeme yapılması ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılması hakkındaki kanun, öğretmenlerin kazanımlarını elinden almaya yöneliktir'' dedi.

Kanunun, sözleşmeli öğretmen alımının önünü açacağını ileri süren Özcan, ''Getirilmek istenen uygulamayla öğretmenliğin asli ve sürekli bir görev olmaktan çıkarıldığını'' iddia etti. Özcan, kanun ile daha önce ''master yapmış öğretmenlere yüzde 25, doktora yapmış öğretmenlere yüzde 40 oranında ek ders ücreti fazla
ödenir'' hükmünün iptal edildiğini belirterek, bunun, ''kazanılmış bir hakkın gasp edilmesi anlamına geldiğini'' öne sürdü.

''Kanun ile maaş karşılığı ders saatini dolduramayan öğretmenlerin, bir başka branştan derse girmeleri halinde ek ders ücreti almalarının engellendiğini'' ifade eden Özcan, ''Kanunla yöneticilerin haftada 6 saat derse girmesinin de zorunlu hale getirildiğini'' kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber