Suçlanan Vali, Komutan ve Kaymakam'a suç ihbarını, Yargıtay 'delil yok' diye işleme koymadı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mart 2006 13:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Şemdinli'de meydana gelen olaylarla ilgili olarak, eski Hakkâri Valisi Erdoğan Gürbüz, Hakkâri İl Jandarma Alay Komutanı Albay Erhan Kubat ve eski Şemdinli Kaymakamı Mustafa Cihat Feslihan hakkında yapılan suç ihbarının işleme konulmamasına karar verdi.

Hakkâri Cumhuriyet Başsavcılığı, Hakkâri'nin Şemdinli İlçesi'nde 9 Kasım'da meydana gelen olayların ardından 16 kişinin eski Vali Erdoğan Gürbüz, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Erhan Kubat ve eski Şemdinli Kaymakamı Mustafa Cihat Feslihan hakkındaki suç duyurusunu bir fezlekeyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi.

4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun'a göre inceleme yapan Başsavcılık, Gürbüz, Kubat ve Feslihan'a yönelik ihbardaki "fiillerin net olmadığına, hiçbir ciddi bilgi ve belgeye dayanmadığına, soyut ve genel anlatımlara yer verildiğine, iddialarla ilgili hiçbir delil olmadığına" işaret etti.
Başsavcılık, bu nedenle Gürbüz, Kubat ve Feslihan hakkındaki ihbarın işleme konulmamasına karar verdi.
Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı, dosyayı daha önce 2 kez İçişleri Bakanlığı'na göndermişti. İçişleri Bakanlığı, 4483 sayılı Kanun uyarınca, Valiler hakkındaki işlemlerle ilgili yetkili makâmın Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı olduğuna işâret ederek, dosyayı iâde etmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber