Vali Güler'e e-posta ile hakaret eden kişi tahliye oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Mart 2006 13:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Valisi Muammer Güler'e gönderdiği e-mailde "kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret" suçunu işlediği gerekçesiyle tutuklu olarak yargılanan Gökhan Elçi tahliye oldu.

İstanbul 2. Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Gökhan Elçi katıldı.Duruşmada sorgusu yapılan Elçi, hazırlık aşamasında verdiği ifadeyi tekrar ettiğini belirterek, "Herhangi bir kastım yoktu. Bir anlık öfke ile kontrol dışı yapılan bir hareketti" dedi.

Elçi'nin avukatı Mehmet Aktı da müvekkilinin samimi bir şekilde ifadesini verdiğini ve delillerin toplandığını belirterek, tahliyesine karar verilmesini istedi.
Hakim, suçun niteliği, delil durumu, sanığın savunmasının alınmış olması ve sabit ikametgahının bulunmasını göz önüne alarak, Gökhan Elçi'nin tahliyesine karar verdi.
Duruşma, şikayetçiye yazılan yazının cevabının beklenmesi için ertelendi.

Duruşma çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gökhan Elçi'nin babası Ömer Elçi, "Adalet yerini buldu. Ortada bir suç vardır. Oğlum bu suçu işlemiştir. İnşallah tekrarlanmaz. Tekrarlanmayacağına inanıyorum" dedi.
"Çocuğumuza kavuştuk" diyen Elçi, öğrenci olan oğlunun tutuklandıktan sonra cinayet suçlularıyla aynı yerde tutulmasının yanlış olduğunu söyledi.
Elçi, İstanbul Valisi Muammer Güler'den de özür dilediklerini belirtti.

İDDİANAME
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 26 Şubat 2006 tarihinde Şükrü Saraçoğlu stadında oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş futbol karşılaşması öncesi, İstanbul Valisi başkanlığındaki İl Spor Güvenlik Spor Kurulu'nun toplanarak, olası olumsuzlukları görüştüğü anlatıldı.
Kurul Başkanı Vali Güler'in, 22 Şubat 2006 tarihinde yapılan toplantı sonrası, statta güvenlik amaçlı olarak misafir kulüp taraftarlarına yer ayrılmaması kararı alındığını kamuoyuna açıkladığı anlatılan iddianamede, şüphelinin de içinde bulunduğu bazı Beşiktaş taraftarlarının bu duruma tepki göstererek, Vali Güler'e e-mail gönderdikleri anlatıldı.
"Ne var ki sözü edilen mesajlarda, demokratik bir toplumun en önemli temellerinden olup, toplumsal ilerlemenin ve kişisel gelişimin başlıca koşullarından birini teşkil eden ifade özgürlüğü, eleştiri sınırlarını aşan ifadelerle ve görevini ifa eden bir kamu görevlisinin şeref ve saygınlığını halelder eden içeriğiyle açıkça kötüye kullanılmıştır" denilen iddianamede, valilik elektronik posta kutusuna gelen mesajın içeriğine yer verildi.

Söz konusu mesajın Gökhan Elçi tarafından gönderildiğinin tespit edildiği belirtilen iddianamede, Elçi'nin "kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret" suçunu düzenleyen TCK'nın 125. maddesinin 3. fıkrasının a bendi uyarınca cezalandırılması talep edildi. Elçi, soruşturma kapsamında 16 Mart 2006 tarihinde İstanbul 3. Sulh Ceza Mahkemesi'nce tutuklanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber