Belediyecilere stres semineri

Bursa Belediyeler Birliği'nin Türkiye Belediyeler Birliği'yle ortaklaşa düzenlediği mevzuat bilgilendirme ve eğitim toplantısı Afyon'da yapıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Kasım 2013 18:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Belediyecilere stres semineri

Toplantının açılışında konuşan Bursa Belediyeler Birliği ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, birlik olarak gerek mevzuat, gerekse vatandaşla kurdukları diyalogların geliştirilmesi konusunda personele yönelik düzenli eğitimler verdiklerini söyledi. Belediyelerin vatandaşlar tarafından kapısı en çok çalınan kurumlar olduğunu ifade eden Başkan Dündar, "Belediyeler, halkımızın kendisini çok daha rahat ifade edebildiği, çok sık ziyaret ettiği yerler. Üstelik buraları kendilerine ait kurumlar gibi görüp, çok daha fazla talepte bulundukları kurumlar. Valilik, kaymakamlık gibi kurumlarda sergiledikleri davranışla belediyelerde sergiledikleri davranış çok farklı. Zaman zaman siyasi yaklaşımda bulunup hesap sorar gibi davranabiliyorlar" dedi.

Bütün bu yaklaşımların çalışanlar üzerinde strese sebebiyet verdiğini ifade eden Başkan Mustafa Dündar, "Bursa Belediyeler Birliği olarak, Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğiyle gerçekleştirdiğimiz toplantımızda, mevzuat eğitimlerinin dışında, personelimize stresle başa çıkabilmelerine yardımcı olacak eğitimler vermeyi planladık. Strese karşı alınacak tedbirler, stresle başa çıkabilme yöntemlerinin uzman hekimler tarafından anlatıldığı eğitim programlarının kendilerine faydalı olmasını diliyorum" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Uzman Psikolog Dilara Kızılçam, toplantıya katılanlara stresin sebepleri, stresten kurtulmanın yollarını anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber