Generaller beş yaş gençleşecek

General ve amirallerin rütbe bekleme süreleri 3 yıla iniyor. Böylece Ergenekon ve Balyoz gibi davalarda tutuklananlar nedeniyle yaşanan kadro sıkıntısı genç subaylarla aşılacak.

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 05 Kasım 2013 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Generaller beş yaş gençleşecek

Genelkurmay Başkanlığı tarafından hazırlanan ve TSK'daki terfi ve atama zincirindeki ezberi bozacak yeni Personel Kanun taslağı, bu ayın sonunda toplanacak Kış Şurası'nda ele alınacak. General ve amirallerin 4 yıl olan rütbe bekleme sürelerinin 3'e, 5 yıl olan albay bekleme süresinin 4 yıla indirilmesini öngören kanun taslağıyla, general/amiral kadrosunun gençleşmesi de hedefleniyor. Nitekim Genelkurmay Başkanlığı'nın hazırladığı taslakta, rütbe bekleme sürelerinin düşürülmesinde, "5 yıl gençleşme hedeflenmektedir" deniliyor. Kanun taslağı yasalaşırsa, Ergenekon, Balyoz gibi davalar nedeniyle komuta kademesinde yaşanan kadro sıkıntısı aşılacak, bu kadrolara genç komutanlar atanacak. Ayrıca daha genç subaylar, yaş haddi engeline takılmayarak, Genelkurmay Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve kuvvet komutanlığı makamlarına ulaşabilecek. Yaşanan bu kadro sıkıntısı 5 yıllık gençleşme hedefiyle genç subaylarla doldurulacak.

Beraat edenler

Genelkurmay Başkanlığı tarafından hazırlanan 246 sayfalık "Personel Kanun Taslağı"nda, çarpıcı düzenlemeler yer alıyor. Taslak yasalaşırsa, yıllardır tartışma konusu olan "askere fazla mesai", hayata geçecek. Taslaktan, Balyoz ve Ergenekon gibi davalardan beraat edecek askerler için de düzenleme yer alıyor. Buna göre, askeri hizmete ilişkin görevleri sebebiyle haklarında kamu davası açılan personelden beraat edenlerin, avukat ücreti ve belgelendirilmiş diğer masrafları MSB tarafından ödenecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber