Telekom'dan personelin 'kaçışı' durdu

Haber Giriş : 31 Mart 2006 08:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Telekom'un özelleştirilmesinden sonra kurumdan ayrılmak isteyen onbinlerce personeli ?güvence' durdurdu. Genel Müdür Doany, ?Ayrılmalar yüksek oranlarda değil? dedi.

Türk Telekom'un yüzde 55 hissesinin 6.55 milyar dolara Oger Grubu'na satılmasından sonra ?özel' ?memur' statüsünü kaybetmek istemeyen çalışanların kamuya geçişleri durdu. Telekom'da çalışanlardan 15 bininin kamuya geçmek için dilekçe ile başvurması sonrasında getirilen ?5 yıl boyunca kamuya geçiş hakkının saklı tutulması' düzenlemesi ve Telekom yönetimince verilen yüzde 35'lik zam bu sayıyı 7 bine düşürdü. Devlet Personel Dairesi'nin kamuya geçmekte kararlı olan 7 bin personeli diğer kamu kurumlarına yerleştirme çalışmaları sürüyor.

AYRILMALARI ANLIYORUM

Uzun yıllar kamu sektöründe çalışmış personelin özel sektör statüsüne geçmek konusunda tereddütlü davranmasının anlaşılır olduğunu kaydeden Türk Telekom Genel Müdürü Poul Doany BUGÜN'e şu değerlendirmeleri yaptı: ?Çalışanların karar verme süresi henüz tamamlanmadı. Kanunen belirlenen sürenin sonunda Türk Telekom'da kalmaya karar verenlerin sayısının artacağına inanıyorum. Bende zor bir ülkeden geliyorum bu nedenle işin garantili olmasını istemek dogal.? Doany, Türk Telekom'un özelleştirilmesi sürecinde kurumda çalışanların ?işlerimizi kaybedeceğiz kaygısıyla' özelleştirmeyi protesto etmeleri ve özelleştirmeden sonra da Türk Telekom'dan ayrılarak kamuya geçmek istemeleri yönündeki sorumuzu ise şu şekilde yanıtladı: ?Bu ilk bakışta çelişkili bir durum gibi görünüyor. Evet biraz ?ironik' ancak şunu da belirtmeliyim ki dünyanın her yerinde insanlar işini kaybetme kaygısıyla özelleştirmeye karşı çıkar. Bu çok doğal bir durum. Türkiye'de de çalışanlar demokratik haklarını kullandılar. Biz o dönemde de bunları anladığımızı ve saygıyla karşıladığımızı söylemiştik. Şimdi de tekrar kamuya geçiş haklarını kullanmalarını anlıyoruz. Sonuçta iş garantisi herkes için önemli.?

Serbestleşme sürecinde dev adım

Türk Telekom, Borusan Telekom ve Koç.Net ile telekomünikasyon sektöründe serbestleşme sürecinde dev bir adım olarak değerlendirilen B Tipi Uzak Mesafe Telefon Hizmeti (UMTH) ara bağlantı sözleşmeleri imzalandı. Koç.Net'in yaptığı anlaşmanın imza töreninde konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, uzun ve yorucu çalışmalar sonucunda'' B tipi'' lisansların verilmesi aşamasına gelindiğini kaydederek, ?Sektörde devrim niteliğinde olacak serbestleşmenin bugün başarılı sonuçlarını görüyoruz. Halkımız adına bundan mutluluk duyuyorum. Beklentimiz, rekabetçi bir ortamda vatandaşımıza kaliteli, güvenli ve makul ücretle hizmet verilmesidir.? Koç.Net Genel Müdürü Mehmet Ali Akarca da imzaladıkları sözleşmenin, alternatif telekom operatörlerinin Türk Telekom ile ilişkilerine müspet katkılar sağlayacağını belirterek, Türk Telekom'un hem rakibi hem de en büyük müşterisi olduklarını söyledi. Borusan Telekom Genel Müdürü Burak Gökmen ise B Tipi Lisansın abonelerin alternatif operatörlerden hizmet almasını kolaylaştıracağını vurguladı.

bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber