Vakıflar Bölge Müdürlüğü yüksek kira mı istiyor?

Vakıflar Bölge Müdürlüğü kiraya veremediği taşınmaz için gerekirse indirim yapıp tekrar ihaleye çıkıyor.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 05 Kasım 2013 14:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Vakıflar Bölge Müdürlüğü yüksek kira mı istiyor?

Edip Üzen/Memurlar.net

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün sadece Kütahya Bölge Müdürlüğü sınırları içinde 7 bin 332 taşınmaz malı mevcut. Bunların toplamda 45 adeti boş bulunmakta. Geriye kalan vakıf malları ise kiraya verildiği açıklandı.

Vakıflar aleyhine açılan davalar kaybediliyor

Vakıflar Bölge Müdürlüğü, sorumluluk alanı içinde toplam 2 bin 146 kiracı bulunduğunu belirtti. Kiracılar yüksek olduğunu düşündüğü 12 işyeri için mahkemeye gitti. Mahkeme devam ederken 5 kiracı kira bedellerini kabul ettiğini, kalan 7 kiracının açtığı davaların da devem ettiğini açıkladı. İdare aleyhine tespit davası açan kiracı sayısı toplam sözleşmeli kiracı sayısının yüzde 56'sını oluşturuyor. Fakat bugüne kadar Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü aleyhine sonuçlanan bir dava olmadığı vurgulandı.

Taşınmazlar yüksek fiyattan mı kiraya veriliyor?

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün ana gelirlerini kira gelirleri oluşturduğu için vakıf taşınmazlarının boş tutulmaması veya uygun olanların yatırıma dönüştürülmesi genelgelerle müdürlüklere bildirildiği açıklandı. İhaleye çıkıpta kiraya verilemeyen taşınmazlar için emsal bedellerine uygun indirim yapılıp tekrar ihaleye çıkılıyor. Bölge Müdürlükleri kirada veya boş durumda olan taşınmazlar için emsal ve rayiç kira bedelleri dikkate alarak tekrar değerlendirme yapıyor. Boş bulunan taşınmazlarda yeniden değerlendirme yapılıp gerekirse indirime gidilerek boş taşınmazın kalmaması hedefleniyor. İmar durumuna göre değerlendirilebilecek arsalarla ilgili yeniden planlama ve yatırım çalışmalarına devam edildiği vurgulandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber